Teljes fordulaton

Ott még nem járunk, hogy kommentekre válaszolni legyen időm, de ha leszigorlok…

Serif feltette a nap maces kérdését:

Nem tudsz veletlen olyat, amivel lehet lassitani az ibook optikaijat? Hogy ne porogjon fel annyira egy egyszeru filmnezesnel, vagy zenei cd hallgatasnal.

Nekem csak rossz válaszom van kéznél, gyanús, hogy terminál nélkül nem lehet megoldani a problémát. Ti mit tesztek azért, hogy a gép ne szálljon fel zenelejátszás közben?

6 Replies to “Teljes fordulaton”

  1. Ez valóban jó kérdés. A Powerbookban meg a Macbookban is igen hangos. Ha optikai meghajtóról akarok mp3-at/aac-t hallgatni, akkor inkább felmásolom a gépre :-(

  2. Dettó (pc, nem mac). Filmet, zenét is felmásolok, egyrészt, mert akkor ősi vadászösztönömet is kielégítem (megvan, vazz, lelőttem ; ), másrészt filmnél pl. kifejezetten nagyon zavar, hogy ha félbehagyom pár percre (márpedig szoktam), akkor lassan pörgeti be újra a korongot, ha ágyban döglök közben, könnyen kinyílik a cd-olvasó stb. Gyári DVD-t, CD-t pedig elég ritkán szoktam lejátszani laptopon (hogy őszinte legyek, még egy audio CD nem volt benne, nemhogy eredeti, de még másolt sem - uppsz, persze, nincs is… ; ) Egyébként is elég nyomor gépről hallgatni zenét, ha már, akkor beruháznék egy közepesnél jobb hifire, és még élvezem is : D

  3. Pécés megoldás van a problémára.

    Windows rendszeren a Nero CD/DVD Speed ingyenes segédprogramja tudja ezt a funkciót. (link) Linuxon pedig az eject -x kapcsolóval lehet sebességet szabályozni az eject manuálja szerint. (manual)

    Macre az eject 1.0.1 telepíthető finkből, de ez csak egy hdiutil detach parancsot hajt végre. Ezzel közel sem vagyunk kit a vízből.

    Gazs: Amúgy az is megoldás, ha a cédére fúrsz lyukat… ;)

Comments are closed.