Marx a polcon

“Számunkra, magyar fiatalok számára elképesztő, hogy 16 évvel a rendszerváltoztatás után a rendőrség cinikus, törvénysértő, a demokráciát semmibe vevő módon zárja le a Kossuth teret az emberek elől” - írta közleményében a Fidelitas két alelnöke, Ágh Péter és Koszorús László pénteken. (MTI)

(én meg az indexen olvastam)

Számomra, magyar fiatal számára, irritáló, ha valaki a magyar fiatalok nevében nyilatkozik. Talán ennyi direkt politizálás még nem feszíti szét a WS kereteit.

Minden mást meg megbeszéltem a tegnap a kedvenc antikváriusommal. Debrecen belvárosától egy utcányira van az üzlete, az ajtóból pont kilátni a városházára. A szemerkélő esőben vagy harminc lelkes tüntető zárta épp le a városháza villamosmegállót árpádsávval meg szittyakürttel. Mi bent arról beszélgettünk, kényelmes távolságra a monnyonlétől, hogy a múltkorjában egy szittyamagyar leteremtette őket, mert volt Marx a polcon.

Végül egy penetráns nyelvművelő írásra ruháztam be. A nyelvi udvariasságról akar szólni, de tartalmaz tanácsokat autósoknak és még sok más szépséget is. Kordokumentum, gondoltam. Lehet, nem lennék elég jó szittyának.

4 Replies to “Marx a polcon”

 1. Mélységesen osztom a felháborodást - és teljesen mindegy, ki melyik oldalon áll, tessék felháborodni, mert már kicsit elég abból, hogy ebben az országban bárki bárki más nevében (ki)nyilatkoztathat, és senki nem súg a fülébe, hogy “Figyuka, bocsika, de egy picit állunk még itt páran a hivatkozottak közül, és esetleg megkérdeznél bennünket is, mielőtt önjelölt szószólóként megnyilvánulnál?” Bár lehet, hogy mire ezt végigpörgeti a kis agyán, már nem is mer vagy akar megszólalni… Üdv az antikváriusnak, és szegény Marxnak is :)

 2. Egyébként az is lehet, hogy ilyen közös identitásokat kell kifejleszteni, és nem berzenkedni azon, hogy másnak már van. NOL, ma reggel:

  “Olyan országban akarunk élni, ahol a törvény nem csak a kólát védi” - mondta a rendszerváltó Fidesz, de ma már e tekintetben is terhes lehet a múlt, így aztán polgári engedetlenségnek becézett törvénysértést hajt végre testületileg a legnagyobb ellenzéki frakció..

  Szerk: +link, mert az írás amúgy nem rossz.

 3. Amíg “-csak-” Marx volt a polcon, addig be volt tiltva a többi gondolkodó. Most pedig tiltsuk be Marxot, nem lehet a polcon. Micsoda Marxista szellem ez kérem nemdebár? :)

  Elég furán kezdenek muzsikálni a dolgok és nem csak itthon. A következő példa más kategóriában/helyzetben/társadalmakban is igaz: A szülő nem a gyerek nevelését tartja elsődlegesnek, hiszen a tiltakozásából az a gondolatmenet tűnik ki, hogy szerinte -elég ha szigorú a drogtörvény és a meddővétételi törvény pedig nem lép hatályba-. A gyereke így nem fog drogozni és meddővé sem tetteti magát. Ha enyhül a drogtörvény és meddővé tettetheti magát a gyereke vagyis joga van hozzá, akkor igenis bekövetkezik a meddővététel spanglival a szájban és a nem kívánt hibáról a parlament tehet. Mitől félnek?

 4. Ma reggeli, tök véletlen találat:

  Kedves Barátaink!

  Mi, a Simándy József Polgári Kör az elmúlt év őszén a 47. hírlevélben meghirdettük felhívásunkat, melyben arra kértünk Benneteket, hogy mindennapi öltözékeinken jelenítsük meg nemzeti jelképeinket. Ennek jegyében készítettük el nemzeti sáljainkat, amelyeknek igen nagy sikere volt. Az ország minden részéből nagyon sokan kerestetek meg minket és vállaltátok fel célkitűzésünket, segítettetek munkánkban. Eddigi munkátokat ezúton is köszönjük.

  Feladatunkat természetesen folytatjuk és ma már sáljainkon kívül nagyon sok más termékkel is rendelkezésetekre állunk. Fehér, fekete kereknyakú és galléros pólókat kínálunk sok-sok variációban. Sáljainkat új fazonban készítjük többféle hímzésmintával díszítve. Karácsonyi vásárunkat november 8-án kezdjük meg. Nagyon sokféle termékkel várunk Benneteket szeretettel. Kérjük, hogy email-ben vagy telefonon jelentkezzetek időpont-egyeztetés céljából.

  Hehe. Szerintem a kétfarkú kutyára illik :-D

Comments are closed.