Nem zsibongok

Új választ találtam a klasszikus - mennyire lehet hülyének nézni a nyelvhasználót? - kérdésre a Nemzet hétvégi mellékletében. A. Jászó Anna a fordítva írt betűktől és a kisbetűs tulajdonnevektől védi a határt Xur és a Kodan Armada ellen a nyelvet használókat, a nyelvet elsajátítókat.

Mert ez így megy. Meglátják a rosszat (emailben vagy smsben!). Gyorsan megtanulják, azt tipphopp eltűnik a magyarság. Marad a csend, a hó, a halál, meg a Kodan Armada.

Olvasnivaló:

7 Replies to “Nem zsibongok”

  1. Ha nem tanulják meg az emberek, hogy balról jobbra kell tartani (ne adj’ Isten jobbról balra tartanak), akkor a magyarságnak annyi. Mit nem lehet ezen érteni?

  2. BéDéKá: :D

    szerintem egy kicsit azért igaza van: kell, hogy legyen egy standard nyelv-/íráshasználat, nagybetűvel kezdődő mondatok/tulajdonnevek, balról jobbra haladó írás. abban viszont nincs, hogy nem veszi észre ennek az üzenetét: túlkonvencializálódtak (ajaj) a szavak, formák, kell valami új, ami bír valami többletjelentéssel. ha fordított betűk, akkor azok. és hogy ha egypár együttes (egyébként nem eminemmel kezdődött ez?) és cég így írja a nevét, attól még nem fogunk áttérni az arab vagy héber írásra.

    nem értem, hogy miért nem lehet normálisan csinálni a “nemzetvédést”? sokkal többre mennénk, ha a hibák kutatása helyett csinálnánk a jót (itt még az élet emlegetése következne, szalonképtelen jelzőkkel).

    magamat konzervatívnak tartom, de rühellem az ilyeneket, és az egész jobboldalt, meg úgy az egész országot, ahogy van. btk-ba vetetném a politizálás bűntettét.

Comments are closed.