Billentyűzet és egér megosztása 2. - Teleport

Ne aggódj. Csupán annyit kell tenned, hogy elindulsz a kilences és a tízes vágány közötti fal felé. Nagyon fontos, hogy ne állj meg. Ha nagyon félsz tőle, hogy beleütközöl, legjobb lesz, ha kicsit nekifutsz. No indulj, menj be Ron előtt.

Igen, Potter. De valahogy így vagyok a Gaba által múltkor ajánlott Teleporttal. A program tényleg macesebb: kis bezel dobozban közli, hogy képernyőt váltottam - ez volt a célom, kösziszépen. Többet is tud, támogatja az összekötött gépek közti drag and dropot, a képernyők egymáshoz viszonyított helyzete pontosabban beállítható, nem csak felette/mellette.

Mindezek ellenére halálosan idegesít. Kell egy lendület ahhoz, hogy az egérmutató átkerüljön a másik monitorra. (Néha tököl egy sort a szerver képernyőn, hátha csak meg akartam viccelni, de ezt ráfogom az erősen erőforráshiányos G4 toronyra.) Lehet, ha nem Synergy után ültem volna át, fel se tűnne. Vagy ha gyorsabb volna a vas. Mindenesetre marad az eddigi megoldás megfejelve Transmittel és SFTP-vel.

Update mert hamarabb írtam, mint olvastam:

Persze terminálból ki lehet ölni az engem idegesítő apróságokat, van hozzá egy raklap rejtett pref, amit a szokott defaults write… parancsokkal lehet kapcsolgatni. Bővebben a Teleport FAQ-ban.

One Reply to “Billentyűzet és egér megosztása 2. - Teleport”

Comments are closed.