Csütörtöki linkek

  • Minden paranoiások fellélegezhetnek, az NSA kiadott egy rövid, százhetven oldalas dokumentumot (PDF) az OS X 10.4-es rendszerek biztonságossá tételéről. Félőlények, szervertulajdonosok, neonomádok és érdeklődők előnyben. (via Apple Core)
  • A Theocacao blogon remek eszmefuttatás jelent meg a natívságról, crossplatformságról, a cocoa szolgáltatások implementálásáról és arról, hogy a mac felhasználók tényleg inherensen igényesebbek-e, mint mindenki más. (Szerintem nem, de ne menjünk bele.) Érdekes vita included!
  • Szaboat megdobott egy LowEndMac cikkel arról, hogyan optimalizáljuk macünk teljesítményét. A tizenegy tipp ugyan többször tartalmazza a ‘ne futtassunk minden vackot egyszerre’ gondolatot, de ettől még tanulságos marad.
  • Pár hete volt sláger, hogy a Mail.app teljesítményét jelentősen lehet javítani, ha optimalizáljuk az sqlite adatbázist, amiben a levelek adatát tárolja. (Vonatkozó Hawk Wings post) A trükkre azóta írtak egy egyszerű appot is, ennek a készítéséről és a készítés közben tanultakról vall blogján a szerző. Mindig szerettem az ilyen werkpostokat.