GCALDaemon, az első probléma

A Spanning Sync árán még mindig megy a flame, megjelent az első trónkövetelő, a GCALDaemonban pedig sikerült megtalálni az első igazán kényelmetlen megoldást. Nagy munkát vállal az magára, aki naptárakat akar szinkronban tartani.

Röviden annyi a baj, hogy a daemon nem működik rendesn offline módban. Ha nem elérhető a net, akkor létrehoz egy figyelmeztető eventet a következő szöveggel:

Service stopped! Please do not modify this calendar!

A naptárat ettől még módosíthatjuk, de az ilyenkor létrehozott bejegyzéseket úgy fogja elfelejteni az iCal a következő szinkronizációkor, hogy öröm nézni.

A hiányossággal tisztában vannak a fejlesztők - na annyira azért nem, hogy ez szerepeljen a dokumentációban is -, és workaroundot is kínálnak a problémára a fórumukon. Azt javasolják, hogy offline munkához hozzunk létre egy másik naptárat, aminek a bejegyzéseit átmozgatjuk a szinkronizált naptárunkba miután csatlakoztunk a netre. Szóval két lokális naptárat tartsunk kézzel szinkronban.

Ez a hiányosság a GCALDaemon laptopos használatát egészen kényelmetlenné tudja tenni, ráadásul a nem kell ez a daemon állandóan, szinkronizálok esténként tervemet is romba döntötte. Meg kéne írni a workaround workaroundját applescriptben…