Gerillák a ködben

Gerillamarketing konferencián voltam. Onnan lehet az ilyet messziről felismerni, hogy tele van a konferenciaterem (úgyis mint Átrium) az esemény múltával leszedhető streetarttal, a bevezető előadáson kommunista tömeggyilkosok átértékelésre váró kultúrhéroszok mosolyognak le a szlájdokról, nincs fűtés… ja és nincs wifi. A programok között kőkemény provokatív art programokkal üldözte a kávéautomaták felé a TÁP színház a közönséget. (Volt egy performanszuk a konferencia végén is, nem vagyok műértő, maradjunk ennyiben.)

Folyamatos wifi hiányában most csak benyomások következnek az egész napos gyűrődésről. Két igen jó előadás volt, ha fent lesznek a diák azokra érdemes ránézni.

Az elsőt Papp-Váry Árpád, Sas István duó tartotta mi a gerilla / mire jó a gerilla / mik a gerilla előnyei (nem téved el az esőerdőben) témában. Egymással beszélgetve, egymás szlájdjaira reflektálva eljutottak onnantól, hogy a gerilla marketing “pimasz, provokatív, rejtőzködő, intelligens, interaktív” és kis büdzséből megoldható, odáig, hogy amikor a LEGO darut bérel és felakaszt egy hatalmas 2*4-es legókockát a város felé, az alternatív, de nem igazán olcsó. Nem akarták mindenkinek eladni az alternatív marketinget, inkább ismertették az előnyeit, hátrányait. Nyitva hagynám a kérdést, hogy a résztvevők nem voltak-e ezzel eleve tisztában.

A másik előadást a Próbakő Kommunikáció tartotta a saját gerilla marketing kampányairól. Ha a név nem cseng ismerősen, ők találták ki a Plattenzés kampányt, amit a fél blogvilág lefikázott, pedig tervezett volt. Gratuláció innen is nekik, bár lehet egyszerűbb lenne átmenni a szomszéd asztalhoz, ahol boroznak. Volt szó hibákról, amiket elkövettek, kampányokról, amik túl sokáig tartottak.

A többi… az beszélgetés a Mini brit kampányáról, élő közvetítés kockás képpel és akadozó hanggal a Té háromezer iWiwes ismerőssel és egy hónapos kampánnyal megszervezett négy (4!) beépített emberével végrehajtott iszonyú flashmobról. Ezt is láttuk.

Beépített komment: Benedek szerint nem elég pimasz, provokatív, és ilyet egy alapvetően jó konferenciáról is lehet írni. Ő állítólag keményebb volt twitteren . Én kérek elnézést.

One Reply to “Gerillák a ködben”

Comments are closed.