Miért rossz a NOL feedje

Figyelem már egy ideje a NOL rss-ét, de mindeddig nem tudtam megérteni, hogy mit is akarnak vele kezdeni. Van nekik. Szexi, újmédiás, webkettes. De annyira bután van megoldva, hogy az fájdalmas. Nézzük a legfrissebb tíz hírt. (A valamilyen oknál fogva háromszor megjelent számítógépmentes napot egynek veszem.)

A tíz hírből négynek van egyáltalán valamilyen leadje. A maradéknál jön a cím, meg a marhára fontos információ arról, mikor közölték a hírt. A többi online lap feedje sem a május, de csak a népszabó annyira nagyvonalú, hogy a leadről is lemondjon. Próbálom megérteni, de nem megy. Lehet ennyire bízni abban, hogy úgyis kattintanak majd?

(A szerző naiv, még tán papírja is van róla.)

2 Replies to “Miért rossz a NOL feedje”

  1. Sz’tem ez a netvibes-stilusu - szerintem hasznalhatatlan - feedolvasashoz van meretezve. (A fiataloknak: a netvibes-nak finoman szolva nem mindig volt beepitett RSS-olvasoja, megjelentek a cimek, oszt szevasz)

    A publikacio datuma pedig igenis fontos, mert kontextusba helyezi azt a hulye cikket, akkor is, ha egy napilap feedjerol van szo - nem mindegy, hogy valami most tortenik epp, vagy a nap elozo feleben volt.

  2. Aadaam: Ha tudod a cikkről, hogy érdekel-e vagy sem, az azért hasznosabb talán, mint a publikálás dátuma. Annyit akartam csak, hogy a cím után nem ez a kövekező lényeges elem.

Comments are closed.