Vilma, itthon vagyok!

A Home Zone-nal játszom tegnap este óta. Egyelőre azt sikerült beállítani, hogy ha a telefonom - bekapcsolt bluetooth eszköz - nincs a közelben, akkor képernyővédőből/alvásból felébredéskor jelszót kér a gép. Nem egy biometrikus azonosító, de szórakoztató. (Máshonnan nézve: végre észre fogom venni, ha lemerült a telefonom.)

Ennél persze több van az appban; figyeli a wireless hálózatokat és a BT eszközöket. Ha ismerőst talál, végrehajtja a hozzárendelt akciókat: network location-t vált, fájlokat nyit meg, alapértelmezett nyomtatót cserél, szinkronizációt indít (egyelőre csak iSync) és még a hangerőt is átállítja. Van még pár funkció, ami elférne, például ha csatolna hálózati meghajtókat is, az baráti lenne, de már így is pofás.

Azt azért jelezném, hogy a program konfig ablaka (beta 8) még ocsmány módon lelóg az 1024 széles asztalomról, kicsit olyan használni, mintha egy oldalszkrollozós játékkal játszanék. Jeleztem a fejlesztőnek, várom a kövtkező bétát.

4 Replies to “Vilma, itthon vagyok!”

 1. Hi,

  arra nincs ötleted, hogy a telefonban lévő memóriakártyát hogyan lehetne bluetooth-on keresztül mount-olni?

  Thx

  Skyler

 2. MacFUSE-zal talán meg lehetne csinálni, bár gyanús, hogy linuxos fuse alá sem találok olyan plugint, ami pont ezt tudná. Okostelefonokhoz a Missing Sync szoftver állítólag tudja ezt, illetve a SE mobilok USB-n támogatják a mountolást.

  Nem tudtam segíteni, attól tartok.

 3. Hi,

  okostelefont, köszönöm, nem kérek egy darabig, talán az iPhone lesz kivétel majd ez alól. Jelenleg egy SE W850 van, és milyen kényelmes lenne a zenéket bluetooth-on szinkronizálni iTunes-szal.

  Ez viszont, úgy látszik, jelenleg meghaladja a lehetőségeket…

 4. Skyler: Most tudnom illene, hogyan kerülnek fel a walkman telefonokra a zenék, de nem vagyok vele tisztában. Nem elég - Sony, úgyhogy tuti nem ;) - a memóriakártya egyik adott könyvtárába bemásolni őket? Ha igen, úgy applescripttel/automatorral biztosan meg lehet oldani, hogy felmásolja a kijelölt dalokat.

  Mellékszál: Jól látom, hogy ezt a típust az iSync is csak külön plugin telepítése után hajlandó kezelni? Megint tróger volt az Apple..

Comments are closed.