Webhuszonkettes szerszámosláda

Twitter: a két todo kipipálása közt jó játék a közösségi awaymessage szolgáltatás, de a szimpóziumon nem sikerült igazán hasznát vennünk. Százhatvan (ami amúgy inkább száznegyven) karakterben nehéz összefoglalni a lényeget, és nem is igazán motivál semmi, ha hárman olvassák és ebből kettő szerkeszti is. Nem kennék semmit a bétaságra, meg gyakran kimaradó SMS-ekre, ezen nem múlt semmi.

Backchannel / IRC: amennyire nem webkettes eszköz, annyira nélkülözhetetlen. Nem volt ritka, hogy a lakatlanszigetes szobában jobb, naprakészebb beszélgetések mentek, mint a pódiumon. Ráadásul a csetszoba igen könnyen alakítható át opensource kerekasztallá. :)

Konferenciablogok: csak a blog.hu-s konfblog statisztikájára van rálátásom, de az nem túl biztató. Nem elég, hogy a konferencia napján elkezdjen felkerülni a tartalom. Kellettek volna felvezető postok, kellett volna egy dizájn (amiben van például tovább gomb, stabilabb a kommentform). Ha lenne miről írni, lehetnének utókonferencia postok is, mint például ez itt. Ráadásul jó lenne legközelebb jobban összeálló, szerkesztettebb valamit csinálni. De erről volt is szó az első napot lezáró kocsmázás 2.2-n.

Planet: a szimpóziumhoz nem volt planet, pedig jó lett volna egy oldalra aggregálni a postokat. A fene sejtette, hogy ennyi helyen fogunk írni. Legközelebb a kötelező program része lesz.

4 Replies to “Webhuszonkettes szerszámosláda”

  1. lesz legközelebb? ajjajj. azt hittem, elég votl két ilyen, harmadikra már lecseng ez az öngenerált hype.

  2. Konferenciák jönnek, mennek. Ha figyelmesen végigolvasod, láthatod, hogy a fent leírtak nagyjából bármilyen eseményre igazak, ahol 1, van wifi, 2, vannak bloggerek. Persze, ha csak trollkodni szeretnél egy sort…

  3. azt nem tudom, mi az a trollkodás. elnézést. nagyon hasonlatosnak érzem a web2 web2.2 dolgot a goldenbloghoz.

Comments are closed.