100 geek egy teremben: BP NewTech Meetup

Kezdjük az őszintével: volt olyan előadás, amin csak nagy, nyitott, könnyes szemekkel néztem a világba. Amihez kérdést sem tudtam volna fűzni - illetve csak olyat, hogy ‘akkor miért nem tercel mindenki?’ -, és amiknek kénytelen leszek utánaolvasni. (Ilyen például az Erlang és a benne írt webszerver.)

A lényeg viszont az, hogy a Budapest NewTech Meetup pont olyan, amilyennek a hazai ismeretterjesztő jellegű konferenciáknak lennie kell. Az öt perc előadás, öt perc kérdések, aztán az egész után sör szerkezet olyan dinamikát ad a rendezvénynek, amit máshol még nem tapasztaltam. Egyrészt tíz percig a legéletidegenebb témára is lehet figyelni, ennyi alatt tényleg a lényeget, az újdonságot lehet kifejteni. Másrészt, mert nem voltak ‘X felmegy a színpadra és tizenöt percig reklámozza a cégét’ jellegű előadások. Az idő nem engedi, de a légkörbe se fér bele. Kellemesen informális, belefér, hogy a kérdésekre szánt öt perc azzal záruljon le, hogy “akkor a többi kérdést majd sör mellett”. Bele a kamerába.

Mert persze kamera is volt. A videók CC licenccel fent lesznek a neten, FB2 podcastot készít. Én pedig majd belinkelem, azt az egy órát érdemesebb megnézni, mint elolvasni róla valami összefoglalót.

Látszik, hogy még visz a lelkesedés. Ilyenből. Több. Kéne.