Apple-EMI: DRM nélkül, drágábban

Pont úgy mint a mesében, az Apple és az EMI mai közös sajtótájékoztatóján be is jelenteteték a DRM nélküli zenék eljövetelét meg nem is.

Bejelentették, mert az év végére 2,5 millió dalt DRM mentesen is meg lehet majd venni az iTunes Store-ból. Ráadásul az EMI lépése jelzés is lehet a többi kiadó felé, hogy “ez a jövő”. Lassan be lehet hűteni a pezsgőket, kis szerencsével hamarosan felbonthatjuk őket a randa, barátságtalan állat, a DRM torán. Tavasz van, újászületés, földeljük el az ötletet is.

Nem jelentették igazán be, mert a DMR-mentesség prémium tulajdonsága lesz egy-egy dalnak. Számonként harminc centtel kerül majd többe, ha jövőálló módon, ráadásul nem 128 kbps liftzene minőségben akarunk beruházni rá. Dicséretes a magasabb - 256kpbs, AAC - minőség, a DRM elhagyása, de lassú lesz a változás. Addig meg vegyetek cédét, itthon úgysincs iTS, csak windowsbarát T-zenebolt vagy hazai zenékre a dalok.hu.

Máshol ugyanez: * A Quart.hu a sajttáj előtt filozofálgatott aztán iszonyú gyorsan updatelt * HH eltemette a DRM-et * Jegyzetek Johannes Kleske twitterében

3 Replies to “Apple-EMI: DRM nélkül, drágábban”

  1. A quart szerint: “Aki teljes albumot vásárol, az viszont régi áron kapja az újat és jobbat”. Ez így már jól hangzik, igényes zenehallgató úgyse csak a slágereket veszi meg egy albumról.

  2. Viszont eddig bármennyire is albumot vettél, azokat upgradelheted. Persze esetünkben teoretikus kérdés, nemhogy iTS nincs, rá vonatkozó ígéret se.

Comments are closed.