Slurpr - Stealin ur wifi

A Slurpr bejárta a világsajtót, itthon meg még nem írunk róla. Pedig annak a Mark Hoestrának a műve, aki javított már “égetéssel” iBookot, bővített iPod Minit meg volt még pár jó igazi hacker projektje, ráadásul jön feedben.

Slurpr A berendezés elvben hat forrásból származó wifi jelet képes egyesíteni, és az így összelopkodott begyűjtött sávot kiszolgálni hét ethernet csatlakozón keresztül. A gépet egy Routerboard alaplapra építették, 266 MHz-es MIPS 32 4Kc processzorral, a wifi részét hat Atheros chipsetes EnGenius kártya adja. (További specifikáció a beharangozó írásban.)

A hozzászólások között már el is indult a találgatás, hogy a doboz egyáltalán képes lesz-e terhelés elosztásra (load balancing)? Üzemképes lesz-e, vagy túl nagy lesz a hat antenna interferenciája? Mi kerül ezen a 999 euróba, miközben x, y és z gyártó alkatrészeiből össze lehet legózni olcsóbban? Remek alternatív építési tippek! És persze előkerültek erkölcsibb/jogibb kérdések is, például hogy tudjon-e WEP-et törni a doboz.

Egyelőre a Meraki Mini előrébb szerepel a karácsonyi listámon, de egynek érdekes a Slurpr is.

One Reply to “Slurpr - Stealin ur wifi”

Comments are closed.