Az igazi hacker tudás

Azt hittem, nem ér meg egy postot, de hosszú tízpercek óta harsányan röhögök rajta…

A mai PC-k 32 vagy 64 bitesek, azaz 32 vagy 64 bit van a processzorokban (CPU), amelyeknek a névleges teljesítménye ugyan hajmeresztő akár csak az évekkel ezelőtti gépekéhez képest is, azonban a sok bit kezelése nagyságrendekkel csökkenti a számítási kapacitást. Így például jóval gyorsabban tudunk egy régebbi, kevesebb bitet tartalmazó processzorral felszerelt gépen jelszót törni, mint a PC-ken, amelyek felesleges műveletek tömkelegét végzik a legegyszerűbb feladatok végrehajtásához is.

vagy

Be kell még szereznünk a C64-re írt Telnet 2.0 nevű programot. Ez egy részben BASIC-ben, részben gépi kódban írt program, és szintén igényel némi utánajárást. Itt is a számítástechnikai szaküzleteket tudom ajánlani, de például én egy Tescoban vettem az enyémet, el sem mesélem, milyen kalandos úton.

A forrás a Hackerek Kézikönyve, ami tele van hasznos tudásmorzsákkal, amiktől még egy Seymour Craybe oltott Kevin Mitnick is elsápadna.

(via Németh Ádám)

5 Replies to “Az igazi hacker tudás”

  1. ezerszer jobb szövegeket is kiragadhattál volna, de akkor tényleg kilógna a lóláb (lsd. Wennable Gateway, human wga, adatforgalom nagyságától kopó kábelek és még sok-sok finomság). kicsit keresgéltem gúgliban rája, imádtam a folyományát is különböző blogokban, kommentekben (de még fórumokra is jutott úgy láttam). szóval kösz Kelt, szereztél nekem pár örömteli percet.

  2. “32 vagy 64 bit van a proceszorokban” Júúúj és nem ROTFLMAO mert nem sikerült röhögnöm. Csúnya.

  3. ez még nekem is kemény. hovatovább meredek. jaj. ld. kis néger zenészek tolják a rádióba ’ is, nem?

Comments are closed.