5 Replies to “Mától fogva gazemberek vagyunk?”

 1. igazabol men az a bunos aki eselyt ad a behatolasra? ott az a rengeteg kriptalasi mod, a vedelemre a lehetoseg megven, megis nap mint nap talalkozunk admin/admin belepokartyakkal. Ez pont olyan mintha nyitott hatizsakkal jarkalnal a metron.

 2. én csak azt sajnálom, hogy a legális wifi lehetőségekről nem írtak. hogy egyre több kávéház, söröző és étterem nyújt ilyen szolgáltatást. hogy ha vki laptop-pal ül egy padon, akkor az nem feltétlen tolvaj és a nagymamák (ki néz kékfényt?) ne verjék sikítva hülyére szerencsétleneket a kistáskájukkal…

  és ha vki nem titkosítja le a hálózatát az simán ráutaló magatartást mutat arra, hogy ő megkívánja osztani hozzáférését.

 3. húha, azért azt illett volna tudni, h a kontinentális jogot és precedensjogot szakadék, v ha stílszerűek akarunk lenni, órjási víztömeg választja el egymástól (bár azért alkalmazható effektíve a kontinentális jogban is). ha már bűnügyi műsornak tituláljuk magunkat, akkor már ne dobálózzunk akkora nemiszervségekkel, mint precedens értékű ítélet.

 4. Hehe, a múltkor a miskolci városházán tartottunk egy előadást, a városháza projektorán és (gondolom) erre a célra használt laptopján. A lpatopra ízléses papírfecnin rá volt ragasztva a belépési név és a jelszó, gondolom nem az adott gépre, hanem a városházi hálózatra (ismétlem, egy olyan gépen, amit vetítésekre hurcolnak és tök idegenek, – így én is – elé ülhetnek). Amúgy valami admin-jelszo szintű okosság volt.

 5. A felbujtás/az a bűnös, aki nyitva hagyja a hálózatát gondolatot kicsit erősnek érzem. Főleg azért, mert az erre gyakran felhozott ellenérv - ti. attól, hogy nyitva van a lakás, még nem kell kirámolni - tényleg jó.

  A probléma szerintem oktatással oldható meg, el kell juttatni a tudást a júzerekhez legalább az alapvető wifi biztonsági kérdésekről. Iszonyú lassú folyamat - meg körvonalazatlan is - de hasznosabb, mint verőemberekkel őriztetni a hotspotokat.

  @greg Gondolom nem illett volna az anyagba a wifikávézós szál. Vagy az, hogy ha két hely közül kell választani, akkor oda ülök be, ahol elolvashatom a leveleimet. Akkor elvész a sztori bűnöző éle. (Közszolgálati techbulvár, na.)

Comments are closed.