Térképasztal merre vagy?

Wifikorkep

Ezek itt a környékemen - pontosabban a lakásom és a bolt között - található látható wifi routerek. Az alatta látható paca pedig a Google Earth műholdképe a Hadházi és Vass Gereben utcák kereszteződéséről. Két dolog miatt érdekes szerintem:

  1. Ennek ürügyén linkelhetem a Windows Mobile-on futó WiFiFoFum-ot, melegen ajánlva mint kellemes wardriver szoftvert. .NET Compact Framework kell neki, ha viszont ez megvan, akkor PC kapcsolat nélkül is telepíthető, mert ad CAB installert. (A hasonló profilú Ministumblerhez kéne Activesync, XP, ilyesmi.) Az eredményeket XML-be, txt-be, ns1-be és KML-be tudja exportálni. Utóbbi pár verzió óta valóban működik, előtte csak volt.

  2. Feldobhatom a problémát, hogy ha a következő killer app a térkép/navigáció lett, akkor lassan elkezdhetünk gondolkodni, hogy tudjuk (tudjuk-e) kényelmesen és szépen vizualizálni az ilyesmi adatainkat a desktopon. Az Earth egyelőre itthon kiesett, a következő alternatíva, a GpsVisualizer, teljesen nethez kötött. Openstreetmapet sem töltünk le egy ideig még hazai “vizekről”.