Hiszti - csipek, firmware, felhasználó, barát

Az van, hogy a hely jawáknál iszonyatosan olcsó lesz holnap a külső USB/Firewire ház. Az meg ugye olyan mint az algopyrin, nem árt, ha van pár darab valahol a háztartásban, hátha szükség lesz rá. Tudatos vásárlóként - értsd: nagyon ráértem - azért eleresztettem pár keresést, hogy megtudjam mi rejtezik az ízléses doboz belsejében. (Az a gyártó, amelyik semmit nem árul el arról, hogy mi rejtezik az eszközeinek a belében vagy gyanús vagy apple.)

Gyorsan kiderült, hogy az eszköz belében egy Prolific PL-3507 csip dolgozik, aminek talán csak a nyaka nem véres. Ez azért különös, mert GPS keresés közben találkoztam a PL-2303-mas USB to Serial csipjével, amit egy dzsunkával gyártósorral arrébb reszelnek, és amiről igen jókat írtak. (Végül BT GPS lett a vége, nem madzagolok.) Na a PL-3507 nem ilyen szerencsés széria. Ha lehet hinni a beszámolóknak, akkor az Rev. A teljesen hulladék, a Rev. C már jobb, de az ezt tartalmazó kütyüket se ajánlják. Buherátorok rakhatnak bütykölt firmwaret az eszközökre, ilyenkor csak pár óránként kell újraindítani és vuduzni vele.

És itt jön a kérdés/hiszti része az ügynek. Tényleg ott vagyunk, hogy 2007-et írunk, de még nekem kell utánaguglizni, hogy az adott készülékben használt csipek hajlandóak-e kábé szabványosan viselkedni? Hát mi a véres halál van?

3 Replies to “Hiszti - csipek, firmware, felhasználó, barát”

 1. tudod, van egy mondás: olcsó húsnak…

  a szomorú mondjuk az, hogy nem olcsónak is… én pl. a Media Markt-ban Vivanco márkanév alatt árult USB HUB-okkal vannak igen rossz tapasztalataim. A gond csak az, hogy más márkát nem árulnak HUB-ból…

  Üdv

  Skyler

 2. Ismerem a mondást, de onnantól, hogy felnyalják a Mac OS X compatible matricát a termékre, nem kéne érdekeljen az ár, vagy éppen a használt csipek, kondik.

  Egyébként ST-Lab, Spire, Nexstar kütyükben figyel ilyesmi. A helyi jawánál ez nagyjából a kínálat háromnegyede.

  És van “egyszerű” javítás is - Bugfix for Prolific PL3057 - Gabucinonál.

Comments are closed.