Ingyenebéd lájt - F&SF magazin

A Fantasy and Science Fiction magazin remek promóciót hirdetett meg pár napja az interwebeken, ami kijutott a Boing Boingra is. Vállalkozó bloggerek kérhettek egy ingyen példányt a magazin szeptemberi számából, annak az ígéretnek a fejében, hogy írnak az adott lapszámról. Nyertes-nyertes szituációnak tűnt, a F&SF kap némi reklámot plusz olvasói visszajelzést, a bloggerek kapnak egy számot a lapból. Ha - mert ha mindig van - benne vannak az első negyven jelentkezőben.

Tegyük egymás mellé a kettőt. Negyven szám. Boing boing. Negyven szám. Boing boing. Nevetséges, ugye? Abban a kedves blogger, sajnos elfogytak az ingyen újságok levélben amit én kaptam nagyjából 250 jelentkezőről írnak. És akkor itt jön az aljasul feltett kérdés: jó a F&SF-nek, ha 210 csalódott bloggere és 40 ajándék újságot kapó kritikusa van?

A kihagyott lapot egyébként meg lehet venni digitális újságárusoktól is. A Fictionwise-on négy és fél dollár az augusztusi szám DRM-es PDF-ben, de ez már nem ugyanaz. Meg ha dollárok költésére szólítanálak fel titeket, akkor az úgy SFRA reklám lenne. Elvégre ahhoz jár az Extrapolation és a Science Fiction Studies.

(Ma villamosoztam ki két rész ajánlottan küldött SFS-ért a város sarkába, onnan a lelkesedés.)

4 Replies to “Ingyenebéd lájt - F&SF magazin”

  1. Ha jól jön ki, akkor mineren, Blogter AC-on, címlapokon keresztül elég sokat. Az a kérdés, hol érné meg meghirdetni itthon ezt az akciót. Van-e hazai BoingBoing például?

  2. Hát, szerintem akkor már inkább a sok kicsi sokra megy effekttel működhetne…

    Vagy pedig “ha a hegy nem megy Mohamedhez” alapon akár a magazin is megkereshetné a bloggerek egy részét, hogy van-e kedvük résztvenni az akcióban - nekik garantálni az ingyenpéldányt, ha meghirdetik a saját blogjukban az akciót pl.

    Az én fantáziámat megmozgatta a dolog, és szerintem ősszel pl. a könyvkiadónk valami hasonlót fog csinálni, csak antológiával…

Comments are closed.