“Mindenki gyanús aki él” - sajtóvisszhang (upd)

Jó a Slashdot, mert ha oda felkerül egy sztori, akkor azt a következő napokban viszontlátjuk még egy-két helyen. A költözik a KisMAC/új német számítógépes bűnözés törvény hírrel is így van szerencsére. Rövid lista következik:

  • TUAW - KisMAC dev calls it quits - meglepően felkészületlen cikk - a fejlesztés állásáról/haladásáról konkrétan marhaságot ír -, de a kommentekkel együtt nem rossz.
  • Security Fix - The Yin and Yang of Internet Security Research - Brian Krebs, akit a maceseknek talán még mindig sikk utálni a Macbook wifi ügyért (pedig ügyes volt a’), a törvény következményeit, a Phenoelit költözését boncolgatja. A legérdekesebb mondat - a Phenoelit egyik tagjától:

“Now that we have a new criminal law, that means a lot of people in law enforcement who are interested in this type of stuff are going to be looking for something good to take as their first case,” Lindner said. “One has to be very careful to not become that.”

A hír eljutott legalább három példányban a Digg-ig, de ahogy néztem, egyik sem kapott tíz diggnél többet. Nem színes, nem szagos, nem Ive tervezte, következésképpen nem is érdekes.

Csak zárójelben, mert kicsit almák és narancsok összehasonlítása, de azért vicces, hogy az Organisation for Security and Cooperation in Europe (OSCE) mostanság hozott ki egy tanulmányt arról, hogy az internet állami cenzúrája terjedőben van. Ki is emelték Kazahsztánt és Grúziát rossz példaként. Erre van a NYT cikke a jelentésről.

Update

És amiket írás közben elfelejtettem, pedig…