Potteriáda

Nézzük sorjában, szépen.

Kiszivárgott az új Harry Potter könyv. A rilíz valódinak tűnő, de rossz minőségű fotókból áll. Megírtuk a miafenére gyorsan a hírt. (Erre azért titokban büszke vagyok.) Megírta a Techcrunch is, és mivel ők nem szégyellősek, linkelték is a torrentet.

Most pedig a kommentekben - náluk, nem nálunk - azon megy a sírás, hogy lopás letölteni, kiesett bevételekhez vezet, éhen fog pusztulni az írónő ésatöbbi. Két dolgot hiányolok. Először is, hogy valaki/bárki összekösse egyenes vonallal a hónapokon keresztül tartó hájpgenerálást és a kalóz kópia korai megjelenését. Másrészt pedig, hogy letöltsék a nyamvadt könyvet, és szembesüljenek annak olvashatatlanságával. Fele királyságomat egy címért, ami leírja, hogy a király meztelen, a képek meg rossz minőségűek.

6 Replies to “Potteriáda”

 1. ha a megjelenés napján jön a HQ scan, akkor el lehet majd kezdeni rinyálni és még akkoris nevetnivaló lesz az egész. :]

 2. Ez puszta marketing, ennyi. Talán valamivel kevésbé gyomorforgató, mint amikor mittoménhányadik kötetből a kiadó szavakat árverezett el az ebayen.

 3. (Hm, megette a saját kommentemet a rendszer. Ez milyen.)

  Merras: a marketing része rendben is van, minél többet akarnak eladni a könyvből, verik a tamtamot. Az emberek reakciója ami igazán meglepett.

 4. Rapidshare-en hónapokkal ezelőtt fenn volt egy szövegfájl, amely a KÖNYV egy Release candidate verziójának akart látszani. Végigolvasva nagyon meggyőző volt, hosszilag, történetvezetésileg, rinyálási faktorilag, stb.-ileg simán elhiszem, hogy Rowling, és hogy kiszivárgott szöveg. A megjelenés másnapján bemegyek a boltba, felveszek egy példányt (Debrecenben tuti lesz, itt az angol verzió nem generál akkora hype-ot, hogy elfogyjon), beleolvasok a végébe, és ha stimmel, akkor hangosan fogok röhögni a szemét átturkászásán meg a könyvkupaconkénti szekuritin.

 5. Pingback: b3ck.NET - blog
 6. Azt ugye figyeltetek, hogy kedvenc bummbummunkon (boingboing) is megjelent, a kiadok veget dicsoitve ezzel?:)

  Egyebkent a nagy site-ok nem szoktak linkelni torrenteket, sot, TC amikor a leopardos buli volt ezt ki is jelentette…….

  (Napi ehhez kapcsolodo kerdesunk: Mennyit keres Cory Doctorow?)

Comments are closed.