Szoftveres apróságok

  • Többen betwitelték - ma Csiszinél láttam - hogy a Transmission nightlykba bekerült a prioritáskezelés. Emberebbül megfogalmazva: végre meg lehet mondani az appnak, hogy egy torrentekből mely fájlokat töltsön le, melyeket ne. Eddig csak az Azureus tudta ezt, de az bónuszként megette a fél gépet is.

  • Ha már torrent, pletykálják, hogy a win júzerek által igen nagyon szeretett µTorrent kliens jön macre. A program egyelőre pre-alfa státuszú, majd egyszer a távoli jövőben lesz belőle béta, meg ilyesmi. Addig is lehet szkrínsotokra nyálat csorgatni. Ez a kliens is rendelkezik macen szokatlan, de amúgy alapnak számító funkciókkal. Nyitott kérdés, hogy lesz-e piaca fél év múlva Watanabe csillogós appjának. (via Gazs)

  • A fentiekhez képest mellékszál, de a legújabb iTerm mindenestül eszi a magyar billentyűzetkiosztást. Még az fn+p=* kombó is működik, aminek hiánya miatt eddig no go volt a tabos terminálpótlék.

  • A Houdah szoftvercég úgy tűnik ráállt a GPS-szel beszélő programok gyártására. A fotókat geotagelő HoudahGeo után kihoztak egy GPSBabel alapú track fel- és letöltő appot Garmin, Magellan és Wintec készülékekhez. A maces GPSBabel kliens egyelőre többet tud (pl. okosabb konverziós lehetőségek), a Houdah verziója viszont szebb a maga HIGet nem tisztelő módján. A program neve HoudahGPS és ingyenes.

One Reply to “Szoftveres apróságok”

  1. a uTorrent a világ egyik legjobb programja és napjainkban komoly érv a windows mellett.

    a többi ilyen az irfan view, a total commander és a google talk, amikre semmilyen más platformon nincs ilyen jó és kiforrott alternatíva.

    nekem.

Comments are closed.