Újabb nem szabványos kábelek?

According to the New Scientist, Apple has filed for a patent on a new security measure for mobile devices. Basically, it involves locking a mobile device to a particular charging cable so that if it’s stolen, it won’t recharge when plugged into another cable.

(TUAW: Apple patent for charger DRM)

A TUAW ezek után leírja miért suttyóság az ötlet: például megöli a teljes third party ipart, illetve véget vet a ‘lemerültem, nincs egy töltőd’ jellegű forgatókönyveknek. Mondjuk arról a cégről beszélünk, ami a világ legbutább BT implementációját építette a telefonjába, és nem képes szabvány USB csatlakozókat használni az mp3lejátszóin. Semmi nem lep meg.

6 Replies to “Újabb nem szabványos kábelek?”

  1. Mocskos egy dolog, hogy az osszes gyarti szinte ez csinalja, uj modell, aztan nem jo hozza a regibol szinte semmi mert mindenen “igazitanak” egy kicsit.

  2. nem emlékszem mikor volt ibook/macbook-on utoljára szabvány videó kimenet… ja és persze önmagával sem mindig kompatibilis a drága. jóanyám most váltott g4-ről intel-re és nem értette miért kell neki még egy mac-tv adapter, amikor már vettem neki egyet… és persze kezdhettem neki magyarázni, hogy az új gépek HDMI-t meg DVI-t is meghajthatnak a régi VGA, Composit és S-Video lehetőségek mellett… nem is nagyon akarta érteni, csak átvágva érezte magát.

  3. A clamshell ‘bookok általános-boltban-kapható kábellel ment ki tévére. (jackdugó szerű vég, csak három komponensre válik szét) Igaz, a kábelek sorrendjét megcserélték.

  4. Pozitív példám is van azért. A Duo 230-asom tápját be tudtam állítani a G3 Powerbook elpukkant tápjának a helyére. Igaz vagy működteti a gépet vagy tölti az aksit, de legalább csereszabatos. (Az akku meg úgyis halott.)

    Negatív példának a saját ipod usb mellé pedig hoznám a powerbook scsi csatolót. Az valami csoda volt a maga négyzetes alakjával.

Comments are closed.