Azért barátok maradunk

(…)

Mivel a fentiek alapján az e-mail cím személyes adat és Ön az e-mail cím kezeléséhez nem járult hozzá, így a panaszolt tevékenysége jogellenes adatkezelésnek minősül.

Tekintettel az Internet világában sajnálatos módon kialakult általános kéretlen elektronikus levélküldési gyakorlatra, valamint arra tényre, hogy a valószínű jogsértések száma akárcsak naponta meghaladhatja a több ezret, továbbá az Ön számos spam tárgyú beadványára, felhívom a figyelmét arra, hogy nem rendelkezem azzal a kapacitással, hogy valamennyi jogellenes spam esetén eljárjak. A fentiektől eltekintve továbbra is fontosnak tartom a kéretlen levelek elleni hatékony fellépést a rendelkezésemre álló eszközökkel, azonban kérem, hogy jelen állásfoglalásomban foglaltakkal a jövőben forduljon közvetlenül az adatkezelőhöz, valamint vegye igénybe a polgári jogi és büntetőjogi jogérvényesítés eszközeit is. Továbbá felhívom a figyelmét, hogy fordulhat a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez is.

Budapest, 2007. július ” ” (sic!)

Üdvözlettel

Dr. Péterfalvi Attila

Eddig a makacsabb és hülyébb szpemmerek leveleit - tizenegy-tizenkét darabot körülbelül - továbbküldtem az NHH-nak és az Adatvédelmi Biztosnak. Ez a minimum, amit az ember megtehet, ha felkerült egy “kereskedelmi forgalomba került” címlistára, és kapja az igénytelen KKV-k igénytelen reklámait.

Működott. Volt papíron/mailben nyoma. Ráadásul kikerültük azt a problémát, hogy az adatkezelő (korábban: igénytelen KKV) többnyire nem hajlandó válaszolni, vagy ha igen, akkor csak hosszas fenyegetőzés után tesz úgy, mintha törölte volna a címemet a listájából.

Egyelőre úgy néz ki, a legegyszerűbb szögre akasztani a privacy aggodalmakat, és csak az NHH-nak jelenteni a kéretlen reklámokat. És lassan a nevetést is abba kellene hagyni.

6 Replies to “Azért barátok maradunk”

 1. ne is említsd. nem Internet2 kell ide, hanem Mail2. meg kézlevágás spammereknek. jó ez kicsit durva, de a havi 700 spam is az…

 2. Ami aggasztó, hogy ha az ilyen kis mennyiségű spammel nem tudunk rendesen megbirkózni, mi van ha beindul az üzem? A büntetési tételek röhejesek, második alkalommal “visszaeső” bűnösre kiszabott az NHH 100k rénes forint bírságot.

  Ha nem is kézlevágás kéne, de valami alapfokú internetoktatás jól jönne a felhasználóknak. Hogy ne érje meg spamben hirdetni. (És innentől utópia.)

 3. Nekem ki van dekorálva a munkahelyem fala azokkal a határozatokkal, amiket az NHH (illetve korábban az FVF) hozott a szpemmerekkel szamben. Sajnos pénzbírságot egy esetben sem szabtak ki, de minden esetben elmarasztalták őket (ami azt jelenti, hogy a köv. alkalommal 50 ezres bírság). Nem mellékesen többet nem kaptam a nyavalyás spamjükből :)

 4. Egy esetben sikerült pénzbírságot kiszabatni, de ehhez tényleg igen idióta hirdető kell. Meg persze a büntetés is teljesen komolytalan. De azért jól esett.:)

 5. @Rita

  Attól függ. Ha megvetted a neked felkínált legelső százezer darabos email adatbázist, amiről lesírt, hogy nem használhatod. Hozzácsapattad a levélküldő szoftvert is - 50k-s költésnél járunk kábé - és ezek után kiküldtél egy igénytelen (helyesírási hiba, központozás, felkiáltójel felkiáltójel) levelet, akkor talán.

  De úgy emlékszem ilyenről szó sem volt. :)

  Viszont a profivá vált felhasználóknak felajánlhatnád - vagy ami még jobb, a lecke részévé tehetnéd - az RSS-etekre való feliratkozást. A híreknek többnyire ott a helye.

Comments are closed.