Reklám helye - Cryptonomicon

Cryptonomicon cover Angol könyvet venni a magyar kiadás ára alatt mindig nagy dicsőség. Egyrészt mert Bantamék, Harperék satöbbiék még alkalmaznak korrektort, tördelőt, másrészt meg csak eredeti nyelv.

Most például arra döbbentem rá, hogy Stephenson világháborús, kódtörős, titkosítós, hackeres több szálon, csavart érpáron futó magnum opusa rendkívül akciós a Bookline-nál. A Cryptonomicon azoknak való, akik túl tudják élni egy lassan induló regény első száz oldalát, és nem sértődnek meg, ha a két oldalon keresztül a modulo mibenlétéről beszélgetnek a világháború kellős közepén tanyázó hősök. Szóval remek olvasmány, és most 2k alatt megkapható.

Egy ideális világban rakhatnék a posthoz affiliate kódos linket, és miután özönöltetek könyvet venni, befektethetném a hasznot kojaknyalókába. A kis magyar online életérzés része, hogy nincs ilyen.

6 Replies to “Reklám helye - Cryptonomicon”

  1. Ugyan nem sci-fi, de én meg Geroge R. R. Martin - Song of Ice and Fire első 4 részét rendeltem meg most a Bookline.hu-tól, szintén a magyar kiadás ára alatt. :-D Sőt, olcsóbban, mint ha a magát kifejezetten idegennyelvű könyvek állomásaként feltüntető könyvesbolt hozatta volna be, ahol ráadásul előre kellett volna fizetni. Néha úgy tűnik, szép az élet. :-))

  2. Az a baj, hogy Amazon Marketplace-ről nem szállítanak hozzánk, így lényegében el vagyunk vágva az érdekes antikvár könyvektől. Kábé ez az oka annak, hogy nem költök négyszer annyit a Bookstationben, mint most.

  3. Én már azzal is elégedett lennék, ha az újonnan kiadott könyvek közül válogathatnék kedvemre. Warhammer 40k regényeket csak speckó helyen lehet beszerezni például (Trollbarlang.hu ha vkit érdekel). Ha ugyanezt németül szeretném olvasni, mert úgy jobban értek és a burkusoknál nagyobb kedvvel honosítják a műveket, akkor még jobban meg vagyok szorítva. Magyarul állunk a legrosszabbul, mert az először megjelent regények után volt vagy 10 év szünet. :-D Szerencsére most nemrég elkezdték kiadni az egyik ciklust.

  4. Most van egy olyan trend a magyar SF kiadásban, hogy új könyveket sem szégyen kiadni. A Pörgés például iszonyú gyorsan kijött. Ettől persze még van pótolni való elmaradás elég sok, de legalább lehet reménykedni. (Például, hogy a Snow Crash után valaki nekiáll a Cryptonomiconnak.)

  5. Na igen. AZ már egy jó kiindulópont lenne, ha a szemfüles kiadók rögtön lecsapnának az aktuális HUGO/NEBULA díjasokra öldöklő versenyben a magyar kiadás jogáért. :-D

Comments are closed.