Kábelnethez “ajándék” wifi

Azt írja a Daily Wireless, hogy:

Today, BelAir Networks announced their first publicly announced wireless deployment by a cable operator in the city of Billings, Montana. The wireless network is available for free to current Bresnan cable customers in Billings.

(Cable Delivered MuniFi - a folytatásban még hosszan szó van egyéb megvalósításokról)

Én meg nem győzök ámulni. Ez az a szolgáltatás, amire itthon is beneveznék. Akár fejeljék is meg egy pár ezressel az előfizetésemet, cserébe mondják azt, hogy nesze paraszt, x% lefedettség, ezeken a tereken, ezekben a kocsmákban stb netezhetsz.

4 Replies to “Kábelnethez “ajándék” wifi”

  1. Én azt csodálom, hogy a Fon módszerére senki nem mozdult még rá: ha egy komoly szolgáltató átállna olyan modemekre, amikben wifi is van, és egy töredék sávszélességet meg kéne osztanod az arra járó többi előfizetővel, az gyakorlatilag teljes lefedettséget adna, anélkül hogy nekik bármit is installálni kéne.

  2. A szolgaltatas neve T-DSL es T-HotSpot. Igaz, asszem csak 1 ora jar hozza ingyen, de pluszpenzert kiegeszitheto, bovitheto. Ill. nehany helyen total nyilt (pl. a gyori T-ugyfelszolgalat elott)

  3. @Tgr

    A té csinált ilyet. Egyrészt azt, amit Aadaam írt. Másrészt valamelyik családi csomagjához kiszórtak ajándékba wifi routereket. Az a példány, amivel én futottam össze, nem annyira volt lezárva.

    @Aadaam:

    A kulcsszó: kábel. ADSL-em volt, és amíg van más alternatíva, addig nem lesz újra.

Comments are closed.