MediaDefender - kérdések amíg az elemzésekre várunk

Nagyon várom, hogy megjelenjenek az elemzések a MediaDefender levelezésének kiszivárgásáról. *(A hírTorrentfreaken angolul, a miafenén - önreklám! - magyarul.) Annyit tudni, hogy a levelek kijutásáért az egyik dolgozó felelős, aki a teljes mailforgalmat továbbította a gmailes postafiókjára, amit csak valami nevetséges jelszó védett.

És innentől csak kérdéseim vannak. Az alkalmazottak “megnevelésén” túl mit tehetett volna a MD? Titkosított levelezés? Vállalati PGP? És ha igen, milyen kulcsokkal? Odafigyelőbb rendszergazda? Egyáltalán gondolta bárki, hogy valaki ekkora marhaságot csinál? Miért volt rá szüksége, nem fért hozzá otthonról a vállalati levelekhez? Némelyik még tippnek is gyenge.

És van a plusz egy kérdés: mennyi idejébe telik a P2P arcoknak, hogy helyrehozzák az MD által okozott károkat?

2 Replies to “MediaDefender - kérdések amíg az elemzésekre várunk”

  1. miféle károkat? :)

    A bittorrent eléggé “önjavító”, ha valamiből felkerül egy hamis verzió, még ha le is szedi pár ember, rájönnek hogy “hopsz, ez mégse az” és elkezdik leszedni a másikat, azon több lesz a seeder-leecher , automatikusan az lesz a vonzóbb az új letöltőknek.. stb.

    Ezt meg úgy lehet elkerülni, ha az ember nem hülyékkel melózik :P

  2. Torrentnél talán még nem érezni - bár a levelek tanulsága szerint ők nagyon elégedettek a munkájukkal - de az e2d hálózaton például sikerült egészen sok szemetet elhelyezniük. Persze vannak portálok, ahol ezt sikerült automatikusan szűrni. :)

Comments are closed.