Olcsóbb iPhone, új iPod, új lehetőségek

Az információ mindenütt elérhető - közvetítés az Apple bejelentésekről a Bigyó blogon - játsszunk kontextualizálást.

Lement az iPhone ára, és ezzel párhuzamosan ismét bebizonyosodott, hogy Apple rajongóként nem szabad early adopternek (korai befogadó?) lenni. Ha nem bétateszt terméket kapunk a pénzünkért, mint mondjuk a MacBookok esetében, akkor kúlsági adót kell fizetnünk.

Lecserélődött az iPod termékpaletta, ami önmagában nem információ, mp3 lejátszók jönnek mennek. Az iPod Touch megjelenése, illetve az a tény, hogy az iPhone-hoz lassan jobb nyílt forrású “kliensek” vannak, mint az Apple féle, arra mutat, hogy lehet még szufla a PDA koncepcióban. (Newton, valaki?) Nem általános digitális mindenesként persze, hanem a zenelejátszáson túl netezésre is képest kütyüként. Csak lehessen ezt is jailbreakelni. Pár napon/héten belül többet fogunk tudni.

A Starbucks “integráció” az egyik legszórakoztatóbb SF olvasmányát - Morgan: Valós halál - juttatja eszembe, igaz ott proximitás alapon nem zenét próbáltak eladni, hanem kurvákat. Ha platformmá tudna válni - amitől a bennem lakó GNU ember retteg - érdekes lehetőség lenne a proximitás alapú marketing. Egyelőre jövő zenéje.

Az Apple beszállt a csengőhang bizniszbe innen tényleg csak az oplogók meg az MMS-ben küldhető képek vannak lejjebb. Másrészről úgyis lesznek, akik kifizetik a 99 centet számonként, hogy Sex Pistolsra csörögjön a mobiljuk.

5 Replies to “Olcsóbb iPhone, új iPod, új lehetőségek”

  1. Én lehet hülye vagyok és nem értek hozzá, de ha egy mp3-képes mobil eszközről szedi le Johnny a dalt iTunesról, akkor már be is dobhatja csengőhangba,nem? Vagy ez mint olyan, nem játszik?

  2. ráadásul 2 x 99centet fizetsz, hiszen a csengőhang 99centje, az csak arra jogosít fel, hogy egy korábban megvásárolt számodból kiválassz egy neked tetsző 30mp-es részletet…

Comments are closed.