Hotspots widget 1.0

Felnőttünk. Illetve felnőtt a widget, mert amióta az ötletet útjára bocsátottam csak bétateszterként és muszájmarketingesként vagyok jelen a projektben. A dicséret Trevizét illeti.

Hotspots widget talalat

Az új widget már nem Hotspotter RSS csatornáját használja forrásként, hanem azt az adatbázist, amiből a Hotspotter webes keresője is dolgozik. Emiatt egyrészt jövünk egy köszönettel Faragó Mártonnak, másrészt sokkal gyorsabb lett a keresés. Ráadásul már iBookon is normális sebességgel indul el a widget. (Az XML első beolvasása mindig lassú volt.)

Hotspots kereso szukites

Továbbá, most már tud keresni SSID-re, helyre (és kerületre), irányítószámra, szolgáltatóra, ingyenességre és fizetősségre. És a találatok szűkíthetőek a hely jellege szerint - bár, kávézó, golfpálya, miegymás. Sose volt még ennyire könnyű nyolcadik kerületi ingyenes wifikávézókat keresni.

Letölthető a szokott helyről. Bugreportokat pedig vagy mailben vagy kommentben szívesen fogadunk, sőt meg is köszönjük őket.

9 Replies to “Hotspots widget 1.0”

 1. ötlet javaslat is jöhet? jó lenne, ha a helyszín típusok valamiféle rendszerben lennének. ábécésorrend, vagy: ételital, közlekedés, szállás, sport. bármelyik metódus célravezető lehetne.

  donálnék. lehet?

 2. zeusz: A helyszín tipusokat próbáltam rendszerezni, de feladtam. Négy oszlopba nem sikerült ésszerűen rendeznem, az oszlopok számán nem akartam változtatni. A sorrendet jelenleg a hotspotter.hu belső sorszámozasa határozza meg, de igérem rendet rakok köztük, mert nekem sem tetszik így.

 3. a widget csak és kizárólag az online adatbázisban keres? úgy a használhatósága szerintem elég korlátos, ha nem is update-elné magát, de legalább egy default db legyen már alatta, h amikor az ember egy padon/gépkocsiban ülve vmi lokál wifi hotspot után ácsingózik, akkor legyen esélye találni vmit online kapcsolat nélkül is. hát nem?

 4. @Zeusz Teljesen free a widget, de ha mindenképp meg akarod hívni egy sörre Trevizét, akkor kirakok egy donát gombot.

  @greg

  Nem, ezek szerint elcsúszott a hangsúly az írásomban. A widget tartalmazza az xml-t, amiben keres. Az volt a váltás, hogy már nem a hotspotter által adott rss-t használjuk. Tökéletesen működik mind padon mind kocsiban ülve.

  A távoli jövőben megtanulhatja majd updatelni is a saját helyi adatbázisát is. Egyelőre jövőzenéje.

 5. Mindenképp a vendégem ő egy sörre, de ezt inkább majd IRL formában alkalomadtán megejtjük. Elfelejteni nem fogom, a Trevize név hegként égett szűmbe.-

Comments are closed.