Ítésajtó stílben: felnőtt a Meraki

Glenn Fleishmann hosszasan foglalkozik a mesh hálózati eszközöket foglalkozó Meraki közelmúltbeli váltásán. A cég “logójáról” lekopott a béta szócska, ezzel egyidőben bejelentettek Standard és Pro kiadásokat a szoftverből, és megemelték a Meraki eszközök árát. Az Indoor kütyü új ára 150 dollár, az Outdooré 200, mindkettő bőven túl a lélektani határon. Ráadásul a Merakik üzleti célú üzemeltetéséhez egyértelműen szükséges a Pro kiadás, a Standard otthoni hülyülésre SOHO felhasználásra tűnik csak alkalmasnak.

Fleishmann kiemeli, hogy bár a mostani áremelés drasztikus volt, a cég termékei így is erős versenyzők maradhatnak a piacon. Igaz, a hasonló profilú wifi eszközöket gyártók (Tropos, SkyPilot satöbbi) megoldásai jobban integrálódnak, de nagyjából a Meraki Outdoor árának ötszörösén kezdődnek.

Nyitva a kérdés - annál is inkább mert Fleishmann frissítést ígért - hogy mi lesz a Merakiból. És hogy a legjobb emlékeink szerint Meraki alapú Intergang projekt hogyan folytatja pályáját.

Upd

Annyira itsajtós lett, hogy az árakat be is kavartam. Standard Indoor - ötven dollár, a Próba építették be a százas áremelést. My bad.