Robotok, robotok - októberi meetup

Rövid leszek akár a haiku. Tegnap Meetup volt, amiből két előadás érdekelt igazán.

Robotosdi Elsősorban a Mimóza szervezésében januárban megtartandó Nextwork robotépítő-versenyt promózták a srácok. De az előadás után szó esett arról is, hogy a Lego Mindstrorms NXT programozása milyen problémákba ütközik, hány utasítás fér bele, milyen lehetőségek vannak a hivatalos programozási környezet mellett.

Végre választ kaptam arra a kérdésre - Pécskai Balázs szerint mindenkit ez érdekel - hogy úgy általában mi értelme antropomorf robotot építeni. Az a válasz, hogy ha jól meg van csinálva, akkor jobban boldogul az emberre szabott környezetben (lépcsők satöbbi) mint bármi más. Ott úgy hirtelen nem tudtam beleakadni, dolgozom a problémán.

A következő logikus lépés elmenni egy robottalálkozóra, megnézni a magyar robotikusok alkotásait, kezdve Balász SIMON-jával. (Az oldal nem szép, én szóltam.)

ATA over Ethernet A jegyzeteim helyett inkább belinkelem ide az előadás videóját, amikor felkerül. Annyival az én szintem fölött volt, hogy jobban jártok azzal.

Cseresznyevirág.

2 Replies to “Robotok, robotok - októberi meetup”

  1. Szia!

    Erre a versenyre nézőnek is el lehet szerinted menni? Mármint végeredményt bámulni. Mert Mindstromot csak más kezében láttam, és a programozásra már nem volt időm! DE naggyon jó dolog!

    Üdv, sün

Comments are closed.