Wifi? Mobilinternet? Kerek? Asztal?

“Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta. A gyalogos, az őrvezető és a géppuskás a padon foglaltak helyet, a hússaláta az asztalon, egy tálban.” (Rejtő)

Valahogy így nézett ki az Internet Hungary Wifi vagy mobilinternet kerekasztala is. Csak éppen itt három mobilszolgáltató és a GTS Datanet ült. A program szerint ott lett volna még a Wiera, de gyanúsan hiányoztak. Így nem csoda, hogy a wifi hamarosan kikerült a beszélgetés témái közül.

Az asztalnál ülők általában véve pozitívan látták a mobilinternet jövőjét. A GTS Datanet képviselője ugyan megjegyezte, hogy ha nagy adatmennyiségről van szó akkor azért rézdrót meg üvegkábel kell, az ő átlag előfizetőjük pedig tíz gigabájt körül tölt egy hónapban. Erre azonban mindenki közölte, hogy van tíz gigás, sőt unlimited mobilinternet csomag is.

Én akkor menekültem ki a teremből, amikor a Pannonos megpendítette, hogy nekünk van EDGE-ünk is, és ti többiek hogy álltok, épp csak nem kacsintgatva a Vodás felé. Zárlatként azért még van egy idézetem:

Aki ma magyarországon mobilinternetet akar választani, az el van kényeztetve.

Hát ez van. Örüljünk.