Aktivizmus, rádió

Nem vagyok egy aktivista, sosem láncoltam magam hódokhoz, nem ültettem éjjel suttyomban ibolyát mások ablaka alá, ráadásul csak azért nem voltam katona, mert mire behívhattak volna, addigra leszoktak erről. Mindegy.

Ott van oldalt az MR2 Petőfi pecsétje, nekik ment az ORTT, mert istenverte barmok az ORTT már csak ilyen. Respekt, józene, satöbbi.

CategoriesUncategorizedTags

6 Replies to “Aktivizmus, rádió”

  1. már megint? még mindig? az ortt ezzel a húzással akár a hajdani sanzon bizottságot is újra életre hozhatta volna. begyöpesedett agyú szűklátókörű banda.

  2. erről majd megírom a zentaxin, hosszabban is, de globalice érdekes, ami a rádióval történik, mondom, úgy az egésszel, nem csak kiragadva egy sávot. és és még az is, hogy igen hamar kifáraszt a petőfi mostanság, hogy zanza, ömlesztett sajt, turista szalámi szinten közszolgál zeneileg. többször voltam rászorulva utóbbi időben, hogy hallgassam a kocsiban, hogy ébren tartson, és aztán választottam inkább a csöndet.

  3. Zsoltuval kell egyetértenem. A Petőfi popularizálódik (Petőfi 2.0?:) és ez határozottan nemszeretem. Ez persze szigorúan magánvélemény, de beállították abba a sorba, amely eleddig is határozottan hosszú volt. Egyébként a szlogennel (‘A zene közszolgálat’) egyetértek.

  4. Nekem az hiányzik (és elvárnám), hogy nincsenek zeneileg tematikus műsorok. Ugyan tetszik a Petőfi, találkozik az ízlésemmel, de ha a “Zene közszolgálat”, akkor kéne műsor a halálmetál-rajongóknak is, meg a dárenbézeseknek is, meg a nu-jazz rajongóknak is. Mert pont ettől lenne közszolgálat. A Petőfi abban a helyzetben van, hogy a játszott zenéknek nem kell megfelelnie a kereskedelmi szempontoknak, hanem adhatják valóban a legfrissebbet, summa summarum, formálhatják a közízlést (mint az egymilliószor citált BBC), de ezt ki kéne terjeszteni minden zenei rétegre.

  5. @greg Leginkább még mindig.

    @all Azóta motoszkál bennem, hogy ki kéne rakni a linket, amióta hétvégén belehallgattam a régi Petőfibe otthon. (Regionális adásnak hívják, de ugyanaz az unalmas vacak.)

    Tényleg nem egy sebből vérzik a mostani koncepció, de a hibahatár alatti hallgatottságból csak sikerült kihozni az adót. Meg szó van róla, ami rádióra annyira nem volt jellemző, legalábbis az én asztaltársaságomban.

Comments are closed.