Leopard - gigabájtok nyomában

A klasszikus kabarétréfa - de mi került ezen a fotelon hétezer-kétszáz forintba - kísért pár napja. Végigeresztettem nagy jódolgomban egy Disk Inventory X-et a viszonylag friss Leopard installomon. Előtte már megszokásból lement a Monolingual, hogy az általam telepített cuccokban se mosolyogjon ott az ujgur kódolás, nem vártam nagy eredményeket.

Ehhez képest az új hang, Alex, megeszik a saját adatbázisával hétszáz megát, a beépített angol-japán szótárak meg kikerekítik egy gigára. Pár száz mega még szét volt szórva, mert az update pkg-kat két helyre is elrakta a rendszer - a biztonság kedvéért, csakis - de ezt egy restart gyógyította.

És itt jön a kínzó kérdés: rinyáljak egy sort, hogy ezt a sok vackot, amit az életben nem raktam volna fel, nem tudtam kiikszelgetni telepítéskor, töröljem férfiasan, vagy mosolyogjak, hogy funkciógazdag a rendszer.

3 Replies to “Leopard - gigabájtok nyomában”

 1. Vegyél egy terás vinyót. Vagy kettőt.

  Ha a Windóz XP 34 gigát foglalna, de nem többet, és nem nőne utána sose, akkor nem panaszkodnék. Hozzáállás kérdése, hogy most akkor neked ez sok vagy nem. Illetve, hogy a növekedés zavar-e vagy az abszolút méret.

  Engem az bosszant kiváltképpen, hogy felteszek egy Dreamweavert és megeszik vagy 800 megát. Oké, úgyis van hely az M meghajtó, akkor oda kérem. De 300 megát berámolt a Windózpartícióra, ahol meg már nincs helyem.

  Ugyan így katasztrófa egy reinstall, mert nem lehet a windózt reinstallni, és csak a windózt, mert regisztry, értem, magasan fejlett tekknológija, kettőkáhét. Az. Ergó szinte felesleges egy külön partíciót hagyni az alkalmazásoknak. De azért mégse.. eh, el vagyunk átkozva :|

 2. Ez elvi kérdés. Kapa neki! Nálam is a monolingual az első lépés, illetve néha pluszba rá-ráeresztem a gépre amikor eszembe jut. a közben felinstallált plusz alkalmazások miatt…

  A particiós dologról meg én is kezdek lejönni. Mondjuk ez vmi windows-os beidegződés lehetett nálam is. (“kisebb külön partició az oprendszernek, hogy egyszerűbb legyen a negyedéves újratelepítés”) Mac-en van egy volume a gépben, meg még pár ha hozzámadzagozok vmi külső egységeket aztán kész. Van egy külső fw keretem, azzal kezdtem hogy három partició, ez videó vágáshoz, ez elmegy vadászni, ez hazaviszi… Épp a múlt héten particiónáltam újra.

 3. @PAStheLOD Restellkedve mondom, hogy a notebookomban negyven gigányi vinyó van és ezen kényelmesen elférek. A netre kötött otthoni desktopom nem érem el vagy egy hónapja, úgyhogy az a százhúsz gig nem számít.

  Nem vagyok annyira gyűjtögetős ember, hogy gyakori vendég legyen a helyhiány. Viszont zavar, ha nem válogathatok a rendszerkomponensek közül, csak mert Joe Sixpackre és Átlag Pistára szabták a telepítőt.

Comments are closed.