Quicksilver híján - Namely

A hír igaz, jelentősen gyorsult Leopard alatt a Spotlight. A bottal sem piszkálnám, illetve a kézzel keresve egy kicsit gyorsabb vagyok kategóriából az elviselhetőbe lépett tovább. Keresni már jó. Ráadásul végre Boole-i operátorokat is használhatunk. Eddig a rizsa.

Amire még nem jó az a programok gyors elindítása. Lehet vele próbálkozni, izmosabb, rammal megtömött gépeken jobban fog szerepelni, mint az iBookomon. De igazából az elmúlt napokban nálam tanyázó C2D iMacen sem volt élményszerű. Különösen annak a fényében kínos ez, hogy a Quicksilver sem igazán kényelmes még Leopardon. Megy-megy, de valahogy nem az igazi.

És itt jön a képbe régi ismerőünk, Amar Sagoo, aki számtalan kicsi és hasznos mac programmal ajándékozta már meg a népet. A gyorsindítója Namely névre hallgat, és süldő Pantheres koromban nagyon szerettem. Egyszerű mint a bot, fut gyenge rendszereken is (PB G3 500mhz!), és tökéletesen ki lehet vele húzni amíg a Quicksilverből nem kerül egy rendesen Leopárdhoz idomított verzió.

3 Replies to “Quicksilver híján - Namely”

 1. En pantheren Namely-t hasznaltam a jo kis unixos locate -tel egyutt, az akkori QuickSilver nagyon buta volt.

  Tigrisen pedig Spotlightot hasznalok, applikacioinditasra qrva gyors (ennyi eszuk szerencsere volt, hogy eloszor mindig az alkalmazaskonyvtarat nyalazza at), de sajna a fajlkeresese meg mindig nem gyorsabb mint a locate, ami viszont annyira nem muxik.

  A QuickSilver maniat sose ertettem…

 2. Leopardon (MacBookPro, 2gb ram) teljesen használható gyorsindításra. Quicksilvert már tiger alatt sem használtam, gyorsindításra elég volt a Spotlight, igaz kicsit lassabb volt mint kéne. Ez Leopardon már teljesen ok.

  Quicksilver ott jön képbe ha nem csak gyorsindítónak használod, hanem pl. tennivaló feljegyzésre, okos makrókkal, valamilyen gtd klienshez (kinkless pl.), vagy jegyzetelésre (voodoopad pl.)

 3. @Zila

  Abban egyetértünk, hogy a QS onnantól érdekes, amikor azt akarod, hogy egy app ne csak megnyíljon, de csináljon is valami azonnal. (Mostanában talált kedvenc parancs a top10, avagy ugyan mi eszi a gépet.)

  A Spotlightban már kevéssé. Az 1 giga rammal megtömött C2D iMacen se volt igazán jó, de az 1,33-mas iBookon határozottan csiga. Érezni a fejlődést, de erre még nem alkalmas.

  @Aadaam

  A QS akkor jó, ha használsz keychaint, address bookot, és egyéb beépített szolgáltatásokat. A Spotlight elindítja ezeket, a QS meg beszél velük. Valami ilyesmi a különbség.

Comments are closed.