Re: Eladó az e-mailcím gyűjteményem

Csizmazia István nem dobta fel Random Sándort, aki időnként megpróbálja eladni hatszázezer darabos email cím listáját, barátunkat a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak. Én viszont egy dupla teszt keretében megtettem. Egyrészt kíváncsi voltam, hogy igaz-e a hír, mely szerint nem lehet emailben spamet bejelenteni a magyar weben. Másrészt az ilyen listás akciók után mindig sokkal többen akarnak nekem redőnyt meg székalátétet eladni spamben, ezt meg utálom.

Ímé a válasz:

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatala tájékoztatja, hogy az Ön által bejelentett spam vonatkozásában már indult elektronikus hirdetéssel kapcsolatos felügyeleti eljárás, azonban a Hivatal által alkalmazható eszközrendszer intézkedései a Hirdető kilétét tekintve nem vezettek eredményre.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztály Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztálya 2007. október 26-án kelt levelében arról tájékoztatta a Nemzeti Hírközlési Hatóságot, hogy: „A vizsgálat során a hatályos Btk. Szerint bűncselekmény elkövetése nem állapítható meg. A hatályos 1992. évi LXIII. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény értelmében bűncselekmény elkövetése a törvényi tényállás szerint sem valósul meg, ezért nyomozás elrendelésére nem kerül sor.”

A Hivatal ezt követően kezdeményezte a yahoo.com levelezési szolgáltatónál a Hirdető által használt elektronikus levélcímek használatának azonnali letiltását.

Bejelentését regisztráltuk, és amennyiben a későbbiekben ismertté válik a Hirdető személye, az Ön által rendelkezésre bocsátott információkat és adatokat felhasználjuk az ellene induló elektronikus hirdetéssel kapcsolatos felügyeleti eljárás során.

Ezzel nem értünk közelebb. Nincs bűncselekmény. De legalább foglalkoztak vele. Azért a sírjak vagy nevessek kérdés foglalkoztat.

One Reply to “Re: Eladó az e-mailcím gyűjteményem”

  1. venni egy féltéglát és arra elcserélni ezt a címlistát. Én nem egyeztem bele, hogy tárolja az emilcímem…

Comments are closed.