Wifitolvaj ánglusok!!444!

Legalább két wifis blogon találkoztam már a hírrel, hogy Angliában végeztek egy felmérést “jogosulatlan” wifi használatról. A megkérdezett 540 ember 54%-a válaszolt a Használta már engedély nélkül más wifi kapcsolatát? kérdésre igennel.

A kutatást végző Sophos - igen, antivírust meg egyéb csodákat gyárt - és az azt megrendelő Times rögtön lopásról kezdett beszélni, ami távolról nézve is a tények elkenésének tűnik. Felmerül a kérdés, hogy a nyitott hotspotokra való csatlakozás lopás-e?

Már várom, hogy a hazai sajtó hogy hozza le ezt a csodát.

4 Replies to “Wifitolvaj ánglusok!!444!”

 1. szerintem legpofonegyszerűbb, az a mac alapon szűrés, WPA2 meg minden, de ssid broadcast bekapcsolva és SSID-nek én a mélcímemet tettem bele, ha valaki nagyon akar netezni, írjon egy levelet :]

  bátrabbak tehetnek bele telefonszámot, házszámot , emelet/ajtó számot is… :)

  hogy hogyan írjon ímélt net nélkül.. hát, “mittudomén”, kreatívkodjon :P

 2. @Caracalla Ó, köszi. Megnyugtató tudni, hogy máris ugrott rá valaki.

  @PAStheLoD Az egyik routerem SSID-jében ott van a FON szócska, a másik WPA2-es. (Mondjuk lehetett volna a másik is fon, csak egyszerűbb volt venni egy WRT-t.)

  A MAC szűrés viszont nem feltétlen véd. Vagyis ha a behatoló figyeli a forgalmat, akkor be tud menni, ha akar. Olyan mintha szekuriti megoldás.

 3. FONérán én is gondolkoztam, de elvetettem aztán, igazából nem tudom miért..

  Igen, MAC-ek sniffelhetőek aztán klónozhatóak. Ezért kell a WPA2. Csak XP SP1 nem szereti, SP2 meg többnyire morcosan áll hozzá.

Comments are closed.