Így gondozd…

Amikor a rendszer egy, a jóisten tudja mi által kiváltott fagyásból felállva, szoftveresen elfelejti, hogy van benne hangkártya, akkor kicsit megfagy a vér az emberben. Mégiscsak két éves a gép, szervíz nincs is, drága is. Ilyenkor persze maradnak a vudu megoldások, vulkáni idegfogás, három ujjas tisztelgés, miegymás. Parameter reset - Zap the PRAM! - és a jogok helyreállítása után ismét szól minden.

A vicc, hogy az Apple fórumaiban sincs semmi konkrét a problémáról. Van akinek restart is elég a szereléshez, másnak a jogjavítás se használ. Hab a tortán, hogy a hangrendszerrel kapcsolatban nem lévő dolgoknál láttam csak rosszl beállított jogokat. Érti a fene.

3 Replies to “Így gondozd…”

  1. Nekem PóBookon és még régebben a minin hibás leállás, miegymás után időnként a Bluetooth jelenlétét szokta elfelejteni. (más kérdés hogy amúgy se használom, szal inkább az bosszant, hogy bármikor elszállhat driver, utána meg széttárt karokkal bambán néz rám a gép: what bluetooth?)

  2. A legutóbbi biztonsági frissítés óta volt már minden: alvásból nem felébredés, kernel pánikos kelés, lebénuló funkciógondok. Épp most veszem számba, milyen Leó fícsörök hiányoznának Tigris alatt.

Comments are closed.