Pilótavizsgás GTD

Megosztom veletek egy frusztrációmat: az produktiviti, GTD, életjavító és munkarendező blog által megénekelt programok nem jönnek be. Egyik sem - kivétel a kötelező Quicksilver - gyorsít a munkában.

Hazel iconA Noodlesoft automatikus rendrakó szoftvere a Hazel már a második evaluációs időszakát húzza le a rendszeremen, és még mindig nem jutottam el oda, hogy beállítsam rendesen. Az első próbaidőszak alatt még kísérleteztem vele, de végül nem maradt a gépen. Második nekifutásra beláttam, hogy semmi közünk egymáshoz, maradunk barátok. Gyorsabb tíz-húsz perc rászánásával kézzel átnevezni, helyre másolgatni vagy éppen törölni a bejövő mappa fájljait, mint beállítani tizenpár szkriptet, amik majdnem meg tudják majdnem ezt csinálni.

MarcoPolo logoHasonlóan nem jutottam semmire a MarcoPolo nomádtámogató szoftverrel se. Elvben kontextusfüggően állítgatná át a gép paramétereit, például hogy kávézóban ülve (nem otthoni SSID) ne üvöltsön a hangszóró. Az első hallásra egyszerű funkciókat pilótavizsgás felületen kell beállítani, először kontextust, majd szabályokat és akciókat beállítva. Ezzel a program fél beállítófelületét már be is jártuk, beleraktunk legalább fél óra munkát, és még nem tudjuk beválik-e. (Nem.)

Valószínűleg nem vagyok célcsoport, mert szerintem ennél még szkriptekből összelegózni is egyszerűbb azt, hogy airport off, bluetooh off.

Ki se merem próbálni Wyctim úr legújabb leletét.

6 Replies to “Pilótavizsgás GTD”

  1. nekem a marcopolo ugynezki, h bevalik. a trukkje az, hogy az autokontextet kell bekonfolni es defaulta kell tenni. ezek utan mindent amit szeretnenk csinalni azt ezekhez kepest kell beloni.

    en olyan dolgokat is megcsinaltam vee, mint scriptbol kontextfuggo routing allitas.

    ami idegesit az az, hogy mindig keri az adminjelszot es ezt nem tudom kiloni. sot annyiszor keri, ahany privilegizalt muveletet akar vegrehajtani

    lesz ez meg jobb is szvsz

  2. Nekem a trapper keeper nagyon bejött, de sajnos (állítólag egyelőre) nem leopard kompatibilis. todo, jegyzet és clipboard kezelésre tökéletes.

Comments are closed.