Játszható, csak le kell porolni

Doctorowtól tanultam, hogy saját cikket linkelni nem égő, úgyhogy…

…úgyhogy ma jelent meg az origón az abandonware játékokról szóló írásom, olvassátok. A jogi háttér, a MAME projekt és három játék fért bele, ide jön a szubjektív meg a maces része.

A Looking Glass úgy néz ki zseniális cég volt. A System Shock kettő fél óra alatt magába szippant és nem enged. Ül a válladon kisördögként, és zsolozsmázza, hogy de neked kell egy P3-mas, olcsó, fut a W98, mindenre elég. Ami amúgy igaz, és ahol elfér egy, kettő… négy gép, ott elfér egy ötödik is. Ha sokáig nem jelentkeznék, akkor megvettem.

Aztán, lehet régi macet is emulálni, hogy például Another Worldöt játsszunk rajta. Igaz a Mac Gardenen azt javasolják a srácok, hogy inkább SNES-t emuláljunk. Kell hozzá mondjuk Mini vMac, valami ROM kép régi gépről, némi szoftver, játék, jókedv, bőség. Persze ez is hozza a lelkiismeretfurdalást, nem játszottam még Comic Osmót se - ebből lett a Myst később - pedig meg is szereztem egy ismerősnek.

Lehet továbbá legálban nyomulni, a Looking Glass utolsó nagy szériája, a Thief még ott van a boltok polcain olcsó játéknak álcázva. Azt mondják, annyira nem sikerült rosszul az se.

Nagyon úgy tűnik, a király játékokat csak csillagászati időn belül lehet végigjátszani.

4 Replies to “Játszható, csak le kell porolni”

  1. Azt ugyan nem mondtam, de valszeg rájöttél, hogy a SS-ban azt szerettem nagyon, hogy kurva jól kombinálta az agyatlan lövöldözőst (ami úgy kell néha) az anyázós szöszölőssel (amit meg tudod, hogy imádok). Plusz ugye sztori meg hangulat. Ráadásul amikor tele lett az ember töke az éppen aktuális kulcs nem találásával, akkor lehetett egy zen tízpercet pingpongozni benne. :D

  2. Talán érdekes lehet, hogy az Underdogs alapítója és szerkesztője amerikai tanulmányai alatt hozta létre az oldalt, egyébként egy burmai csajszi. A saját blogja az http://fringer.org/ cím alatt üzemel, elszórva angol bejegyzéseket is tartalmaz. Nagyjából a burmai politikai események miatt fejezte be a működését az Underdogs, mivel ott eléggé komoly szerepet vállalt a lány, és nem a Thai Rak Thai oldalán.

  3. @Caracalla

    Az Underdogs fut azért még, csak magára van hagyva news ügyileg. Illetve úgy tűnik, sávra nincs elég pénzük.

    Más kérdés, hogy egy teljesen jó játékkutató ne politizáljon. [/önzés]

Comments are closed.