Még több retró számtech műsor

Torrentre kerültek egy 1981-ben indult számítástechnikai ismeretterjesztő tévésorozat, a Computer Chronicles, legjobb részei. Már a címektől és a témáktól is beindult a nyálelválasztásom. Épp csak kedvcsinálónak: “Intel 386 - the fast lane”. Abban a tíz-tizenöt évben annyi minden történt, ami érdeklődésre tarthat számot. Például kitalálták a személyi számítástechnikát, a konzolokat és a többi.

A Torrentfreak cikke megpróbál ajánlani párat, én ehhez is gyengének érzem magam. Kell. Mind. Drágaszág.

Egy kérdés maradt nyitva: ki kezd neki a pécéábécé bedigizéséhez?

(via Renton)

2 Replies to “Még több retró számtech műsor”

  1. Királyos. :) :) Az Operációs Rendszerek rész jön éppen.

    Volt egy sorozat a spektrumon anno a Sziliciumvölgyről, azt hiszem az Apple 2 környékén kezdte, és a Win95-nél fejelzte be, csak nem tudom az angol címét.

  2. “Az MTV Iskolatelevízió tv-sorozatot készített, a SZÁMALK előadókat biztosított és vizsgáztatott, az NJSZT mikro-klubokat szervezett. A 16 db 30 perces adásból álló TV-BASIC sorozat januártól került adásba, nagy volt a sikere. Megjelent a TV-BASIC könyv is, ennek egyik tárgyalt gépe a HT-1080Z. Több mint 6000-en jelentkeztek vizsgára (ebből kb. 4000-en le is vizsgáztak). Bár a sikeres vizsgázók hivatalos bizonyítványt nem kaptak, a TV-BASIC oklevelet sok cégnél szakképesítésként is elfogadták.” Dátum: 1985 Forrás: http://ht.homeserver.hu/html/htroliskolagep.html

Comments are closed.