“Ingyen” tudás angolul

Ki kell találni valamit, hogy a WS dizájnjába hová férnek bele a ‘szerintem jó lett, el kéne rakni, ti meg olvassátok!’ anyagaim. Addig is magyar Doctorowként - ahol a magyar szokott kicsinyítő képzői szerepét tölti be, mielőtt még megkapom, hogy arcolok - itt a legutóbbi anyagom.

Legalább egyszer mindenkinek le kell írni, hogy itthon a tudásmegosztás nem úgy működik, ahogy kéne. Valahogy mi az Open Course Ware jellegű kezdeményezések láttán csak megilletődni tudunk, leklónozni nem. Nem úgy volt, hogy tudásból nem lesz kevesebb akkor se, ha elosztogatod? Infóhippiség meg szépújvilág, over, van helyette link.

6 Replies to ““Ingyen” tudás angolul”

  1. Magyar nacionalistaként eszembe ötlik olykor-olykor, hogy van szanaszét a világban pár millió magyar, aki kénytelen idegen nyelven tanulni (nem, nem az ösztöndíjasokról beszélek). Következő gondolatom az, hogy míg a kaliforniai Berkeley Egyetem előadásai szabadon elérhetőek hang/video formátumban (miért nincs még magyar kifejezés a podcastra? :-) a gépi strutúráktól kezdve Shakespearen keresztül a biológiai laborgyakorlatokig, addig a magyar egyetemek épp csak eljutottak oda, hogy óravázlatokat/előadásokat “feltettek a netre”. Pedig olyan szép hívószavak a távoktatás, távmunka, ismeretterjesztés… Ja igen, van nekünk Mindentudás Egyeteme. Sírjunk, vagy nevessünk?

Comments are closed.