Kindle: szépen csomagolt jövő

amazon kindle

A Kindle olyan mint a crush, túl kell élni valahogy. Míg csak fotón látja az ember, lehet azzal védekezni, hogy csúnya. Vagy hogy retró. Esetleg lehet elvi alapon berzenkedni, hogy van benne DRM.

Kézbe fogva viszont egészen más a dolog. A navigáció kilencven százalékát elérhető a jobb kéz hüvelykujjáról, a lapozógombok szögezredmásodpercre épp annyit billennek, amennyit kell nekik, idegen világból jött csodaként, ésszel tervezett kütyüként letagadhatatlanul ott van a könyv 2.0 az ember kezében. Maga az őrület. Kéne. Nagyon.

3 Replies to “Kindle: szépen csomagolt jövő”

  1. Na és mennyire hiányzik mögüle az amazon “te megveszed a cumót én meg lesugározom neked a kindlere” szolgáltatása, ami egyébként nekem a kütyü legkevésbé szimpatikus oldala?

    Apropó, ha lehet tesztet kérni, írhatnál a Sony Readerről vagy a Cybookról is, na meg az iLiadról! Sajnálatos módon, amíg nem fogtam kézben vmelyiket is, tuti nem rendelek belőlük. És ott van még az áruk. :-( Mikor mennek már 50k-ra? :-)

  2. Ja, és mennyire volt zavaró a lapozás, amikor teljesen elsötétült-kivilágosodott a képernyő? Na és ha gyorsan olvas vki?

  3. Nem hiányzik. Mondjuk ebben benne van, hogy gyűjtögető ember vagyok, és nyugodtan mennék az ebookjaimmal egy lakatlan szigetre. Viszont ez a Whispernetes csoda az, ami sikeressé teheti: megjelenik a könyv, kattintasz kettőt és ott van a gépeden. Akinek ez nem jön be, még mindig letöltheti és USB-n feltolhatja a gépre textben.

    A villogáshoz nagyjából öt perc alatt szoktam hozzá. Az elején zavaró volt, a végén koncentrálni kellett, hogy észrevegyem. Viszont gyorsan sokat olvasni nem próbáltam, annyi időm nem volt a kütyüvel. (Ugyanígy kimaradt a hackelt jogvédett mobipocket fájl előállítása is, pedig az külön postot ért volna :) )

    A Readert reményeim szerint meg tudom nézni, a másik kettő fogósabb kérdés.

Comments are closed.