Félsör könyvtár: Izzó króm

Régebben, még Debrecenben tanultam, volt néha egysör meg kétsör könyvtár a blogon rablásnak hatóan olcsó könyvekkel. Ma betévedtem a Könyvudvarba, úgyhogy feltámad a rovat.

Izzó króm borító Az Izzó krómot talán ajánlani sem kell. Nem annyira nagy antológiája a cyberpunk irodalomnak, mint a Mirrorshades, viszont legalább kiadták magyarul.

A kötet főleg Gibson novelláit tartalmazza, de közreműködőként feltűnik a Movement többi alakja is. A legjobb írás például Sterlinghez és Shinerhez kötődik, ez a Keringés kapcsán már felemlegetett Mozart napszemüvegben. (A República Popular da Cultura blogon van egy angol verzió pdf-ben.) De szerepel a kötetben a közepesen sikerült film miatt valószínűleg mindenkinek ismerős Johnny, a kacattár vagy Gibson időutazós, régi jövős A Gernsback-kontinuumja is.

A kötet a kilencvenes évek igénytelen magyar SF kiadásának terméke - Valhalla, 1997, nem is mondok többet - de mivel nincs más kiadása, ezt kell szeretni. A Könyvudvar 190 forintos ára meg amúgy is az egekbe lövi az érték/ár arányát.

5 Replies to “Félsör könyvtár: Izzó króm”

  1. “egekbe lövi az érték/ár arányát” :D miez, űrkorszaki matematika (úm. csillag-differenciálszámítás)?

    egyébként ugyenez volt a fedlapja valamelyik Galaktikának nem olyan rég.

  2. Neurománcot a Keleti aluljárójában működő, igen értékes könyvesboltban szereztem be…azóta fallal zárták le :) taf lak.

  3. Izzó krómot letöltöttem a netről, rablásnak ható, ingyenes módon. Az érték-ár aránynál ez esetben a nullával osztás esete történt, ami formálisan ugyan errorba vágta az agyamat, gyakorlatilag viszont végtelen jó arányt lőttem bele az égbe, a Könyvudvaré fölé magasan.

Comments are closed.