Asztali feedolvasókrul

Dani az élet és könyvtáron a feedolvasók felett filozofált arról, miért használna bárki asztali olvasót. Itt az én kétfillérem Vienna-NNW-FeedDemon júzerként.

 • A jobb olvasók (FeedDemon, NetNetsWire) szinkronizálnak webbel, a hírek online is elérhetőek, minden gépen ugyanaz lesz olvasott és csillagozott.
 • Az adataid offline is utolérhetőek az asztalodon. Ha utazol, ha elmegy a net, ha várakozni kell, a hírolvasó addig is ott van a legutolsó frissítéskor letöltött elemekkel. Ja és nem kell a webes olvasó lerobbanásától, új fícsörnek látszó bugok bevezetésétől se tartani. A szoftver szolid dolog.
 • Nincs társas túlterhelés, fel tudsz iratkozni más megosztásaira - elvégre rss, nem? - de nem tukmálja rád őket az olvasó.
 • Gyors. Alapvetően nem azért vesz az ember szexi és modern notebookokat, hogy aztán böngészőn keresztül csináljon mindent. Alap Mac-es tapasztalat, hogy az asztal jó és produktív hely, csak igényes szoftverek kellenek hozzá.

Nagyjából ennyi, kliens ember vagyok, utálok várni.

6 Replies to “Asztali feedolvasókrul”

 1. A Google Reader Google Gears-zel már tudja ugyanezt. Persze bosszantó, hogy böngészőben matat az ember, de mobilon is megkapod a feedjeidet, mert arra is optimalizálták.

 2. Local cache, ez lesz a mozilla prism vagy a google gears, ahogy geri már említette :)

  elvégre a a legtöbb feedolvasó nem más, mint egy kis interfész egy IE keret körül :)

 3. Mi a helyzet ha otthon Leopard, melóban XP? Nekem (többek között) ezért is jó a Google (Mail/Reader/Calendar/stb).

 4. NNW mindenre válasz. Az asztali kliens tökéletes. Newsgatorra szinkronizál, s ha akarom, akkor nézem windowsos gépen windowsos kliensel.

  Bevallom (kövezzetek meg), nekem a google reader sokadik próbálkozásra se jön be. Sok feed esetén átláthatatlan.

 5. Mire ideértem, Kobak válaszolt is. Direkt vettem a legelejére a szinkronizációt, az adatok fent is megvannak a felhőben, ahogy illik. Kliens van windows-os asztalra, macre, ahogy nézem mobilra is, talán csak a linuxosok járták meg.

  @PAStheLOD

  Sikítva menekülnék egy olyan jövőből, amikor az alkalmazásaim öt különböző Firefoxban/XULrunnerben/Prismben futnak. A Gears meg egyelőre csonttá fagyasztotta az RC1-es Firefoxomat. Tipikusan olyan megoldásnak tűnő dolog, ami egyelőre csak kompatibilitási problémaként jelentkezik. Asszem luddita vagyok.

Comments are closed.