Bushnell lázálma

Az írja a HWSW a Gamesindustry.biz anyagára hivatkozva, hogy:

Véget lehet vetni a játékkalózkodásnak, véli az Atari alapítója. A játékipar egyik úttörőjének számító Nolan Bushnell szerint az egyre több, eddig elsősorban üzleti célú számítógépben megtalálható TPM-chip segítségével megállítható a játékszoftverek másolása, ami egyes területeken komoly problémát jelent az iparnak.

Egészen rosszul hangzik. Egyrészt mert van egy kilencvenes évek, Clipper csip csengése a dolognak. Másrészt meg az összes kössük géphez, titkosítsuk, hardverkulcsoljunk módszer arra jó, hogy derekasan kicsesszen a felhasználóval.

Ennyit a hősökről.

Az meg csak a mellékszál, hogy móka és kacagás lesz gépet cserélni meg retró játékokkal játszani, ha ez a lázálom minden valószínűség ellenére működni fog.

3 Replies to “Bushnell lázálma”

  1. Ez most pont minden irányba talál. Egyrészt a kalózkodás miatt elég bizonytalan a PC mint játékplatform sorsa. Másrészt felhasználók nélkül sem könnyű sikeresnek lenni.

  2. Egyébként az egész TPM sztori tök vicces, már évek óta próbálkoznak vele, átnevezték a csoportot (eredetileg Trustable cg volt), kb. a Trusted Computing Groupban benne van minden fontosabb iparági szereplő (Intel, MS, AMD, etc.), de: amint ez valósággá válna, komoly versenyelőny lesz a chipmentes gépekben, valaki fog gyártani ilyeneket. Meg aztán a konzolok hasonló megldását is meg lehet bütykölni, állítólag. Plusz alapvetően tévedés, hogy a játékokat a felhasználók másolnák, azokat igazából a korai kiadásokból, prerelease-kből warez csoportok törik fel, fogadjunk, hogy az ő gépükben nem lesz chip?

    Emellett persze tény, hogy a videojátékokból származó bevétel folyamatosan emelkedik.

Comments are closed.