A város a hardver…

Meg se próbálok ismertetőt írni Grant Morrison The Invisibles képregényéhez, mert vannak olyan számok, amiben teljesen elvesztem. Persze ha egy csapat a külső valóságokból származó idegenek befolyása ellen küzd, akkor teljesen normális, hogy a kalandjai néha értelmezhetetlenek, máskor pedig végletesen idegenek. Arról nem is beszélve, hogy a The Invisibles csapatához képest - egy anarchista orgyilkos, egy gyönyörű és rejtélyes bohócmaszkos telepata nő, egy ex-rendőr és a jövő Buddháját rejtő fiatal huligán - a legendásan furcsa Authority legénysége laza délelőtti matinébe való plüssmackók gyűjteménye. Maradok inkább annál a meghatározásnál, amit az általam teljesen véletlenül meglelt torrent feltöltője adott: “The dopest shit ever”

A vállalkozó kedvűeknek amúgy van olvasási segédlet, viszonylag részletes popkultúra- és utalásmagyarázattal a The Bomb-on.

2 Replies to “A város a hardver…”

  1. Na és mi van a transgender “nővel”? Nem lesz ez így túl PC képregény? :-D

  2. Nem zavaróan PC, mert nem igazán van idejük a tolerancia kérdésével foglalkozni. És ettől függetlenül Lord Fanny megkapja a maga jeleneteit, hol borostásan hol nőiesen. Szóval megvettek kilóra. :)

    Mellékszál: de az Authority meleg szuperhős párját sem éreztem túl öö.. irányítottnak.

Comments are closed.