Meleg szuperhősök

Nem különösképpen szeretek genderes témákkal foglalkozni, de amikor rálelem a Gay League oldalra rögtön tudtam, hogy be kell ide linkelni. Alapvetően LBGT képregényes fanoldal, ami annyira nem lenne érdekes, viszont van egy listájuk a meleg szuperhősökről, ami viszont már a világ egyik legérdekesebb dolga.

Először szerintem az Authorytiban találkoztam nem macsó WASP sztereotipikus hősökkel szuperhős képregényben. Volt az egésznek valami posztmodern stichje, lehetett érezni, hogy itt most a hagyományoknak az ő átértelmezésük történik, de a sztori működött, és még véletlenül sem hatott tolerancia-reklámnak. Utána a The Invisibles Lord Fannyja már kispálya volt, különösen, mert abban a csapatban mindenki abnormálisabb volt nála. (Opcionális mellékszál: Watchmen.)

Eddig a sztori, a Timeline és a karakterlista alapján végig lehetne olvasni a meleg szuperhősök történetét. De ez tipikusan az a téma, amit valaki már úgyis megírt. Ha belebotlanátok, pingeljetek.

5 Replies to “Meleg szuperhősök”

 1. http://www.kepregeny.net/?p=1212

  Ennek kapcsán volt egy cikk/kiállításszöveg Fehér Zoltántól (fent van az MKA blogján), de még reggel van, nem pörög úgy a Google, illetve Kálovics Dalma nem csak itt működött közre Boy’s Love témában , hanem a Mondóban is szinte rendszeresek a BL-es ismertetők, talán egy Szaku-magazinban volt szakcikk is.

  Plusz egy szinvonalon aluli pörgés a “hivatalos” sajtóban a Superman filmek és a Batwoman coming outja kapcsán, meg ennek képregényblogos reakciói.

 2. @Komaváry

  Most meg már este van ahhoz, hogy a Google megfelelően forogjon. Ha megtalálom/megszerzem őket, belinkelem. Köszönet.

  @lister

  A SF irodalom is rádöbbent, hogy nem lehet mindenki szélesvásznúmellkasú szuperhős, elveszett szőke nő és fehérköpenyes tudós. Na utána elkezdett egészen jó lenni.

  (Dekadencia? Na az a Torchwood lesz. :) )

Comments are closed.