Köszönjük, ülj le!

Mi a Magyar Gárda rövid-, valamint közép- és hosszú távú célja? Mi az, amit el szeretnének érni?

Erős nemzeti önvédelmet szeretnénk kialakítani. A magyar kultúrát és történelmi múltunkat sok támadás éri. Igazából e kultúra és történelem védelmére alakult a Magyar Gárda.

Ki, mikor és hol támadta a magyar kultúrát és a történelmi múltat?

Erre most hirtelen nem tudok válaszolni.

(forrás: Bod Tamás interjúja a Gárda Békés megyei kapitányával)

8 Replies to “Köszönjük, ülj le!”

 1. Azért ha elvonatkoztatsz a politikai, világnézeti szimpátiádtól, csak össze lehet szedni egy listát, attól függetlenül, hogy igaz-e amit a Magyar Gárda a célkitűzéseiről állít vagy sem. ;-)

 2. Szimpátiától elvonatkoztatva - pláne mert már nagyon el kéne gondolkodni, hogy van-e egyáltalán vállalható geng - is vicces a fenti mondat. A magyar kultúra támadása valahol mélyen értelmezhetetlen, egyáltalán milyen kultúráról beszél? Pop? Magas? Magyarkultúra? (Mellékszál: ide úgy beférne egy Wass tiráda. :D) A történelem része kicsit kevéssé ködös.

  Ide amúgy azért került, mert gyönyörű megkerülős lózung. Úgy tűnik, hogy a Gárda valós céljai nem kimondhatóak/vállalhatóak, amit viszont ehelyett kitaláltak, azzal a vezetőség sem tud mit kezdeni. (B tipp, hogy a fenébe kívánta már a riportert és inkább nem válaszolt.) Mindenesetre szórakoztató egy szervezetnél, ha a ‘miért vagytok ti’ kérdést nem tudja megválaszolni egy vezetője.

 3. Mondj egy szervezetet, ami nem cifra szűrbe öltözteti a programját! Nincs. Ki az, aki azt mondja, hogy “3 százalékponttal akarom csökkenteni a 17-33 évesek korcsoportjában a munkanélküliséget, különös tekintettel a 15-30.000 fős kisvárosok és agglomerációjuk vonatkozásában a dél-alföldi régióban, a falusi turizmus fejlesztésével és kizárólag uniós forrásokból. Más célom nincs.”?

  Nem kimondható dolgokrul a “narratíva” jut eszembe. Vass Csaba, Bogár László… Eszmélnél, de eszme csak az övé jut eszedbe, meg ilyenek.

  Válság van, na!

 4. Válság bizony Egy rendes cifraszűrre valót sem sikerül többnyire összeszedni, pedig a jó szavak annyira nem drágák.

  Abszolút mellékszál, de Pelevin Generation P-je járt a kezedben?

 5. nem fair megkérdezni a gárda békési kapitányától, hogy mik a céljaik. nem fair egy olyan országos egyesület, amelynek a békési kapitánya nem tudja, hogy mik a céljaik. ja és nem fair a fair. (egyébként személyes véleményem szerint a gárda tételezhető céljai merő képzelgések, irreális, elzárkózó tévtanok.)

 6. Nem járt nálam. Jó?

  De ha már könyvajánló: Frederik Pohl - C. M. Kornbluth : A Vénus üzlet. ‘53-as könyv, de mintha a Globalizáció/fogyasztói társadalom történetét írta volna meg előre.

  Egyébként a jó szavak félelmetes pénzt érnek és félelmetes erejűek. Haláladó, valaki? És akkor a filmajánlóban pedig a PBS Frontline - The Persuaders szerepel. (http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/persuaders/) :-D

 7. Remek. Szép, szépirodalmi feldolgozása annak, hogy a megcsinált média, a széteső szovjet világ és az új rendszer hogyan barátkozik össze. Meg mindezektől függetlenül egy jó regény.

  A Vénus üzet eddig kimaradt. Itt a polcomon a Reklámháború, a folytatása, de az első kötethez eddig nem jutottam hozzá. Mondjuk benne van, hogy Pohl volt talán a SF legnagyobb antiglobalistája, akit még pesszimizmussal is megvertek. :) Lásd mondjuk Dr. Gladiátor.

  A Persuadersért örök hála. Egész délutánt Frontline-t nézek, az lesz a vége, hogy írok ajánlót a miafene.hu-n. Azért a sorozatból az is lejött, hogy az őszinte szavak hitelesek, és nem is drágák igazán. Csak senki nem akarja őket kimondani. :)

 8. Azért amikor a marketingguru a bennünk lakozó ösztönös “hüllőlényt” akarja megcélozni a luxust “áruló” autó/repülőgépgyártó/stb. cégek megbízásából…

  Egy pillanatra felderengett a pszichohistória Asimovtól. :-D

Comments are closed.