T61: fekete obeliszk

Tegnap új rendszert raktam az iBookom ellopása óta használt kölcsönlaptopra és köszönettel visszaadtam, ismét saját gépen lakom.

Az iBook helyére a gép poláris ellentéte lépett. Műanyag helyett magnézium ház, fehér helyett fekete, Mac OS X helyett egyelőre XP, ha lesz időm particionálgatni, jön az Ubuntu is. A gép összerakásakor kellett némi kompromisszumot kötnöm, így egyelőre csak egy giga memória és csak 80 giga merevlemez van benne. Cserébe kilenc cellányi akku lóg ki belőle - hét óra üzemidő, baby! - meg ujjlenyomatra léptet be. Ugyanitt keresek “Affirmative, Dave, I read you.” hangot. :D

Az egyetlen kihívást a szabvány amerikai billentyűzet - a geek életformában az Amerikából érkező ismerős olyan mint az autóskártyában a Lamborghini - kiokosítása jelentette. Két hackes próbálkozás után a Microsoft Keyboard Layout Creator nevű eszköz volt a megoldás, gyönyörű és egyszerű. Megyek is vissza vigyorogni.

Az ott egy stockfotó. Én kérek elnézést.

11 Replies to “T61: fekete obeliszk”

 1. MSKLC jó cucc nagyon, én speciel egy okosított US Internationalt használok mind Win, mind OSX alatt (OSX-re ott az Ukelele)

 2. a T-sorozatban jó kis strapabíró gépek vannak. itthon egy T21-es hasít 8 évesen, messze jobb konstrukció (fizikailag), mint a rozoga dell-ek. most a lányom használja edubuntuval :)

 3. az legjobb -nem apple- notim nekem is álybíem volt, asszem 380-as és a mai napig működik az “új” gazdánál. grat a géphez és mikor lesz majd újra mac?

 4. Végleg vége az osx posztoknak. :-/ Nonembaj. Kiváncsi vagyok majd a tapasztalatokra, ha már teljesen belaktad a gépet. :-)

 5. @Zoli

  1100 dollárra hoztam ki az árat, hogy pont annyi legyen mint a legkisebb MacBook, és nyugodtan dönthessek emellett. :)

  @kobak

  OS X-es írások amúgy se igazán voltak. Viszont lesznek ubuntusok majd. :)

  @moshi

  A nyolc év jól hangzik. :) Van hasonló korú régi Mac laptopom, egész jól viseli magát. Az iBook viszont nem bírt volna ennyit.

 6. Gratu!

  Nekem tegnap figyelt be egy T61-es, T7500-as processzorral, két giga rammal és 6 cellás aksival. Egyelőre ámulok, meg tesztelem, meg nézegetem a Vistát amit adtak hozzá. A közeljövőben én is tervezem, hogy Win / Linux rendszert építsek rá. (Előbbit csak a játékok miatt. :) )

 7. @sala

  Úgy gondoltuk, lesz annyi új maces az iskolakezdéssel, hogy megérje egy ilyen legfontosabb alkalmazások cikket írni.

  (A zárójeles megjegyzést pedig továbbítottam a lap elkövetőjéhez. Örül neki. :) )

  @zs.gothpunk

  Jó választásnak tűnik. :)

  A Vista a benne töltött két óra alapján felejtősnek tűnik. Még arra kell rájönnöm, hogy a géphez kapott helyreállítólemezről lehet-e meztelen XP-t telepíteni, vagy csak helyreállító partíciós teljes ThinkVantage csomagos rendszert, aztán indul a particionálás. :)

 8. Na, én pont ugyanezen töprengek. :) Elvileg a boltban azt a választ kaptam, hogy igen, de a thinkVantage gombot el lehet felejteni, az csak a meglévő partíciórendszerrel működik. :( (Bár igazából remélem, hogy sose lesz rá szükségem.)

Comments are closed.