Ugratások nem is annyira kisistenei

Az internetes trollokról jelenik majd meg eposzi hosszúságú, időnként rendkívül rácsodálkozós, mégis nagyon jó cikk a New York Times vasárnapi magazinjában. A világ netet használó boldogabb fele ráadásul már előre elolvashatja a Malwebolence címet viselő írást. (Lehet hogy regisztációt szeretne, néha van olyanja.)

Az újságíró által másodikként meglátogatott főállású troll szabadfogású webes vállalkozó, Weev-ről hangzik el a következő:

Zeno of Elea, Socrates and Jesus, Weev said, are his all-time favorite trolls. He also identifies with Coyote and Loki, the trickster gods, and especially with Kali, the Hindu goddess of destruction. “Loki was a hacker. The other gods feared him, but they needed his tools.”

Itt berobbant, hogy pont ugyanezt már olvastam valahol, és mintha az Stephenson lett volna. Rövidre fogva, nyertem. Sőt Stephensonnak annyira tetszett a trickster-hacker párhuzam, hogy legalább két helyen elsütötte. Szeretem ahogy a popkultúra működik

Aki bírja még cérnával, az folytathatja az apokaliptikus hackermitológia olvasását Weev livejournalján - már ha tényleg az övé-, mert a troll nem tudta szó nélkül hagyni a NYT cikket.